Kevin Schijven Kevin Schijven
25/09/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2021 14:15

Bitcoin is net als Kenny van South Park: sterft constant en komt steeds weer terug, zegt Morgan Stanley

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is net als Kenny van South Park sterft constant en komt steeds weer terug, zegt Morgan Stanley

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dennis Lynch van Morgan Stanley, de grote Amerikaanse investeringsbank, vergelijkt bitcoin (BTC), de moeder aller cryptocurrencies, met Kenny van South Park. Kenny is een van de centrale personages van de bekende animatieserie die bijna elke aflevering sterft en dan vervolgens toch weer terugkomt.

“Ik zeg graag dat bitcoin een beetje lijkt op Kenny uit South Park – hij sterft elke aflevering en is dan weer terug.”

Aldus Lynch, voormalig analist bij JP Morgan en nu hoofd van Counterpoint, een vermogensbeheerder en dochteronderneming van Morgan Stanley. De bitcoin koers zakte deze week twee keer flink omlaag en dat kwam voornamelijk door nieuws uit China.

Het ging eerst omtrent een schuldencrisis bij vastgoedgigant Evergrande en vervolgens over een verbod op alle handel van crypto in China door de Chinese centrale bank. Bitcoin zakte eerste van $48.000 naar $40.000, herstelde toen naar $45.000 en zakte vervolgens weer naar $40.000. BTC lijkt momenteel te consolideren rond $43.000.

Ook vergelijkt Lynch Bitcoin met de Hydra, de meerkoppige slang uit de Griekse mythologie van Hercules (Herakles), die twee koppen terug groeide zodra er een werd afgehakt. Hij zegt dat Bitcoin “anti-fragiele” eigenschappen toont: het wordt steeds sterker na tegenslagen.

Ten slotte zegt Lynch dat investeerders bitcoin opzoeken door de lage rentetarieven en de vrees voor inflatie van fiatvaluta:

“Ik kan me voorstellen dat bitcoin profiteert van verschillende omgevingen. Of mensen het nu zien als digitaal goud, of mensen beginnen echt de fiatvaluta in twijfel te trekken, gezien alle stimulansen en het beleid daar – aangezien de Fed zo meegaand moest zijn.”

Volgens Bitcoin Obituaries en Bitcoinisdead.org is de crypto al minstens 430 keer doodverklaard door verschillende publicaties over de jaren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie