Kevin Schijven Kevin Schijven
23/03/2023 09:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2023 09:11

Bitcoin keldert 6,5% na FOMC terwijl de VS de aanval op crypto opvoert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom vandaag super spannend wordt voor de bitcoin koers

Foto: Athitat Shinagowin/Shutterstock

Bitcoin (BTC) steeg gisteren in aanloop naar de Federal Open Market Committee (FOMC) naar een nieuwe piek van $28.900. Direct na FOMC maakte de BTC koers echter een forse duik van 6,5% en dipte kort onder $27.000. Vervolgens begon de koers gestaag te herstellen, maar lijkt vanochtend wat weerstand tegen te komen rond $27.900. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $27.730 op Binance en €25.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,8% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 2%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $538 miljard en de dominantie op 46,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 57 (Greed).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FOMC zorgt weer voor rode markten

De financiële markten kregen gisteren toch weer een klap te verduren na FOMC. De markten hoopten wellicht stiekem op een pauze qua renteverhogingen, maar de Federal Reserve koos toch voor een verhoging van 0,25%. Daarmee komt de rente nu op 5% uit, het hoogst sinds 2006.

Maar het was waarschijnlijk vooral Fed voorzitter Jerome Powell die de markten omlaag duwden nadat hij toch meer hawkish klonk dan verwacht. Zo zei hij onder andere dat de Fed niet verwacht dat het nog dit jaar de rente omlaag zal brengen, maar juist verder zal verhogen als dat nodig is. Toch denken veel analisten dat de rente mogelijk nu zijn piek heeft bereikt.

Advertentie

Amerikaanse regering nog niet klaar met aanval op crypto

Echter hebben we meer slecht nieuws uit de VS. Zo kondigt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat het achter Tron (TRX) oprichter Justin Sun gaat alsmede de enorme Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. Later vandaag volgt hierover meer op Crypto Insiders.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF uitstroom, BTC crash naar $8.900 en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin houdt desondanks sterk stand

Toch lijkt de koers vooralsnog goed stand te houden. Volgens analist Maartunn hoeven we daarom ons nog geen zorgen te maken. Echter blijven de meningen onder analisten zeer verdeeld: zitten we aan het begin van een nieuwe bullmarkt of was dit slechts een bearmarkt rally?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie