Bitcoin keldert hard na test $25.000, waar ligt volgende support?

Bitcoin (BTC) sloot de week voor de derde keer op rij boven de 200-weken moving average af. Ook tikte de koers weer een nieuwe higher high aan en zelfs boven de $25.000.

Langzamerhand wordt de markt daardoor meer bullish en neemt de angst verder af. Echter maakt bitcoin op het moment van schrijven toch een flinke duik. Daardoor zal de angst ook weer snel toenemen en het sentiment mogelijk weer omslaan.

Bitcoin koers daalt met 3,5%

De bitcoin koers kwam zaterdag wederom in de buurt van $25.000 en vond vervolgens steun rond $24.500. Gisteren wist bitcoin dan eindelijk de $25.000 aan te tikken, maar de koers werd gelijk afgewezen.

Afgelopen nacht steeeg bitcoin weer hard, schoot ditmaal zelfs even langs $25.000 en tikte een nieuwe piek van $25.100 aan. Echter werd bitcoin hier wederom gelijk afgewezen. Heel even leek bitcoin grip te vinden rond $24.800 vanochtend, maar ook daar zakte bitcoin zojuist doorheen.

Op het moment van schrijven keldert bitcoin helemaal naar $24.015 op Binance en €23.475 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 3,5% in de min.

Waar ligt volgende support voor bitcoin?

Zoals de onderstaande analist schrijft, moet bitcoin snel een flinke stuiter maken, anders breekt de koers mogelijk uit de huidige opwaartse trend. Als bitcoin niet genoeg support vindt rond $24.000, dan volgt wellicht de $23.800 als support, of de $23.500. Anders komen we alweer snel in de buurt van de 200-weken moving average, die nu rond $23.055 ligt.

Was de bitcoin bodem al bereikt?

Ondertussen speculeert de markt nog steeds of bitcoin al zijn bodem heeft bereikt of niet. Het ziet er volgens analist Plan C naar uit dat het grote capitulatie evenement al heeft plaatsgevonden en de bodem al werd bereikt op 18 juni. Toen dook de BTC koers even naar $17.700.

Einde berenmarkt rally in zicht?

Analist Il Crypto Capo blijft echter aan zijn zeer bearish koersvoorspelling vasthouden. Hij verwacht dat de top van deze bear-market rally erg dichtbij is. Wellicht maakt bitcoin nog een laatste piek naar $25.400-$25.500 voordat de koers hard zakt. Bitcoin zou dan zelfs een lager dieptepunt kunnen opzoeken dan de bovengenoemde bodem.

Unieke bitcoin adressen bereikt nieuw record

Ondertussen blijft het netwerk groeien. Er zijn nu meer dan 1 miljard unieke bitcoin adressen, meldt analist On-Chain College gebaseerd op data van Glassnode:

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie