Kevin Schijven Kevin Schijven
25/12/2021 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2021 10:30

Bitcoin kerstrally pauzeert, maar koers uitbraak volgt wellicht snel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beurzen zien grootste uitstroom ooit, volgt een kerstrally?

Foto door MOZCO Mateusz Szymanski/Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) kan de recente stijging nog niet gelijk doorzetten en deze “kerstrally” maakt even een pauze. Tegelijkertijd zien we veel altcoins na de flink sprong nu weer iets omlaag corrigeren. Daardoor zakt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies vanochtend iets onder $2,5 biljoen.

Toch is er nog veel hoop in de markt dat deze rally wellicht snel voort kan zetten. De markt wordt langzamerhand steeds minder angstig en dat lijkt gepaard te gaan met afnemende zorgen over de Omicron variant van het coronavirus. Toch is de onzekerheid er nog lang niet uit en moet bitcoin nog eerst uit dit bereik klimmen om daadwerkelijk een opwaartse trend te bevestigen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin kerstrally op pauze

De bitcoin koers kwam gisterenochtend te veel weerstand tegen rond $51.600 en corrigeerde vervolgens terug naar $51.000 waar de koers enkele uren standhield. Vervolgens begon bitcoin hevig te schommelen, zakte in eerste instantie naar $50.700 en schoot toen helemaal naar $51.950.

Daar was echter de weerstand ook te groot en bitcoin dook gelijk weer helemaal omlaag naar die $50.700. Daar maakte bitcoin nog een kleine bounce maar langzamerhand werden de schommelingen weer minder hevig. Gedurende nacht consolideerde de bitcoin koers rond $51.000.

De volatiliteit neemt weer flink af en op het moment van schrijven hangt de koers iets onder $51.000. De kans lijkt groot dat bitcoin weer snel een scherpe beweging kan maken. Kan de koers dan eindelijk uit dit bereik klimmen? Of corrigeert bitcoin toch weer iets omlaag en zit de koers nog langer in hier gevangen?

Als bitcoin de $53.000 terug kan pakken, vlak boven de 50-dagen en 100-dagen exponential moving averages, dan wordt de kans groot dat bitcoin wellicht doorschiet en $57.000 en zelfs $60.000 snel kan testen. Momenteel zien we het handelsvolume afnemen, maar dat is typisch voor kerst.

Advertentie

Analisten worden steeds meer bullish

De hoop zit er weer goed in. De volgende bekende crypto-analisten laten allemaal patronen zien die duiden op een bullish trend en een koersuitbraak naar boven voor bitcoin. We zullen waarschijnlijk snel zien of dit ook daadwerkelijk zo zal afspelen:

https://twitter.com/MattyiceBtm/status/1474565875059548164

© Coverimage door Shutterstock

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie