Ivo Melchers Ivo Melchers
23/04/2024 13:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2024 12:11

Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert

Foto: oatawa/Shutterstock

De Bitcoin (BTC) halving is inmiddels achter de rug en dus heeft het decentrale activum een nieuw tijdperk ingeluid. In het verleden werd het fundamentele evenement iedere keer gevolgd door een explosieve bullmarkt, waarin de koers iedereen omver wist te blazen. Volgens een bekende crypto-analist zal de geschiedenis in herhaling treden, maar hebben we eerst nog de ‘post-halving re-accumulation fase’ te doorstaan.

Bitcoin koers hard onderuit: 42% kans op 0 renteverlagingen in 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC accumulatie, dan parabolisch

Afgelopen weekend, in de nacht van vrijdag op zaterdag, vond de langverwachte Bitcoin halving plaats. Bij transactieblok 840.000 werden de beloningen voor miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Het markeert de vierde keer in de geschiedenis van het netwerk dat de toevoer van nieuwe bitcoins is vertraagd.

De teruggebrachte inflatie opende in het verleden iedere keer de deuren tot een grote bullrun, waarin de BTC koers tot nieuwe recordhoogtes uitsteeg. Dit keer heeft bitcoin al zijn in 2021 gevestige all-time high van 69.000 verbroken, maar dat drukt de verwachtingen niet.

Crypto-analist Rekt Capital, met bijna 456 duizend volgers op het sociale mediaplatform X, verwacht al enige tijd dat de huidige cyclus vergelijkbare patronen zal vertonen als eerdere cycli.

De analist deelt bitcoin cycli onder in vijf verschillende fases, gebaseerd op data uit het verleden. Nu de halving achter de rug is, zouden we de zogenoemde re-accumulation fase hebben betreden, ook wel de laatste fase voordat de verlossende ‘parabolische’ bullrun van start zou moeten gaan.

Het is zoals hij zelf omschrijft een periode van verveling, ongeduld en teleurstelling. Veel investeerders zouden juist in deze fase de markt verlaten vanwege het uitblijven van een forse prijsstijging direct na de halving. Veel investeerders hebben nu eenmaal weinig geduld.

Naar zijn idee zullen BTC-houders net als in het verleden weer rijkelijk beloond worden door deze zijwaartse accumulatieperiode te overleven.

Versnelde bitcoin cyclus?

Vooralsnog vertoont bitcoin’s prijsverloop veel gelijkenissen met het verleden. Dit keer heeft bitcoin echter al wel een nieuw prijsrecord bereikt vóór de halving, voor het eerst ooit. Dit wekt de vraag of we mogelijk een versnelde bullrun voorgeschoteld krijgen.

Het is verre van zeker of de koers van bitcoin zal blijven stijgen. Hoewel veel crypto-investeerders en -analisten dit verwachten, betekent dit niet dat het ook werkelijkheid zal worden.

Rekt Capital gelooft in ieder geval heilig in een bloeiende periode voor BTC. De komende maanden zullen volgens hem uitwijzen of de bullmarkt in een hoger dan normale versnelling voorbij zal vliegen. De absolute piek zal volgens hem ofwel in september/oktober 2025 neergezet worden, ofwel tussen december van dit jaar en februari van volgend jaar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie