Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
24/11/2023 07:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2023 07:41

Bitcoin koers akelig stil, hier moet je vandaag op letten

Bitcoin-BTC XRP-XRP Dogecoin-DOGE Cardano-ADA more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers akelig stil, hier moet je vandaag op letten

Foto: oatawa/Shutterstock

De volatiliteit voor bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt staat op een laag pitje momenteel. Perioden van weinig prijsschommelingen gaan vaak vooraf aan grote marktbewegingen. Wat dat betreft is het goed om een beeld te hebben van de huidige stand van zaken zodat je niet met verrassingen komt te staan. Daarnaast zal vandaag een belangrijke economische indicator gepubliceerd worden. Ook dit bespreken we in deze ochtendupdate.

Bitcoin-oprichter was bewonderaar van Ripple, oude e-mails duiken op
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel

Gisteren zat de bitcoin koers verwikkeld in een lichte neerwaartse trend. Aan het eind van de middag bereikte de koers zijn dieptepunt van vlak onder de 37.000 dollar. Vervolgens klom de koers langzaam omhoog en betrad aan het begin van de avond zijn krappe bereik waarin het momenteel nog steeds zijwaarts beweegt. Deze range loopt van grofweg 37.200 dollar tot zo’n 37.500 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht bitcoin boven dit handelsbereik uitstijgen, dan is 38.000 dollar hét level om in de gaten te houden. De afgelopen tijd is dit namelijk een zeer sterk weerstandsniveau gebleken. Bitcoin heeft namelijk al veelvuldig geprobeerd voorbij de 38.000 dollar te stomen, maar is keer op keer teruggefloten. Het jaarlijkse hoogtepunt, dat op 9 november werd bereikt, staat bovendien nipt boven deze weerstand. Een uitbraak kan een stijging richting 40.000 dollar veroorzaken.

36.700 dollar is het eerstvolgende steunniveau wanneer we onder de 37.200 dollar terechtkomen. Bij een verdere daling is het niveau rondom 35.600 dollar cruciaal om boven te blijven om een bloedbad richting 34.000 dollar te voorkomen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.399 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro uit op 34.300.

Advertentie

Altcoinmarkt: XRP, cardano en dogecoin stijgen minimaal

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt zijn er geen uitschieters waarneembaar. De grote altcoins staan, net als bitcoin, dicht bij hun prijs van 24 uur geleden.

Ripple (XRP) staat 2,11% in de plus, cardano (ADA) is met 2,75% gestegen en dogecoin (DOGE) met 1,59%. Ook zijn er enkele dalers. Zo staat solana (SOL) 1,29% lager dan gisteren en chainlink (LINK) heeft 1,17% ingeleverd.

Anti-Bitcoin uitspraken ECB onderuit gehaald door crypto-community
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 27,74 ADA of 140,98 DOGE! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF mijlpalen, AI opmars & Worldcoin explodeert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin vandaag: Diensten Inkoopmanagersindex VS

Vandaag staat de publicatie van de Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) uit de Verenigde Staten op de agenda. Dit is een belangrijke economische indicator die de prestaties van de Amerikaanse dienstensector meet.

Om 15:45 uur zal de data naar buiten worden gebracht. Er wordt een waarde van 50,4 verwacht, terwijl deze aan het begin van de maand nog gelijkstond aan 50,6.Een PMI van onder de 50 duidt op een krimp in de dienstensector, waarbij een lager waarde op een sterker krimptempo wijst. Dit zou de zorgen tot een recessie tot een hoger niveau tillen, wat in eerste instantie negatief is voor de bitcoin koers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie