Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2021 08:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2021 08:13

Bitcoin koers blijft hangen, Ethereum stijgt iets, Tezos hardste stijger na Red Bull Formule 1 overwinning

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers blijft hangen, Ethereum stijgt iets, Tezos hardste stijger na Red Bull Formule 1 overwinning

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Veel cryptocurrency koersen zakten gisterenavond weer iets omlaag, maar herstelden vervolgens weer in gedurende nacht. Over het algemeen zien we vanochtend geen grootse veranderingen in de markt, neemt de volatiliteit iets af en kleuren de meeste koersen lichtjes groen. De marktkapitalisatie van alle crypto steeg afgelopen nacht van $1,67 biljoen naar $1,74 biljoen, maar neemt vanochtend weer af naar $1,71 biljoen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) blijft vooralsnog in hetzelfde bereik vastzitten waar het al een tijdje zit. Toch wordt dit bereik steeds kleiner en de schommelingen van de koers minder hevig. Dat zou kunnen betekenen dat bitcoin zich klaar maakt voor een grote beweging deze week.

Kort na middennacht viel bitcoin even terug naar $35.300 en steeg vervolgens gedurende nacht naar een piek rond $36.900. Op het moment van schrijven valt bitcoin weer terug naar $36.000 en het is mogelijk dat in de komende dagen bitcoin in eerste instantie hier nog blijft hangen.

Bij een uitbraak naar boven liggen enkele belangrijke weerstandzones rond $37.500, $38.000 en natuurlijk $40.000. Mocht de support rond $35.000 het begeven, dan kan bitcoin terug naar $33.000 zakken en wellicht zelfs $30.000.

Altcoins

Ethereum (ETH) zakte kort na middennacht terug naar $2.650, maar steeg in de nacht met meer dan 5,5% omhoog naar een piek net iets boven $2.800. Sindsdien zakt de ether koers echter ook weer iets terug, maar toch een stuk minder hard dan bitcoin. Op het moment van schrijven maakt ether een bounce op $2.750 en begint de koers weer iets te stijgen.

Verdere opvallende stijgers vandaag uit de top 100 zijn Algorand (ALGO), Fantom (FTM) en wederom Polygon (MATIC) die allemaal meer dan 6% in de plus staan. Nexo (NEXO) en Solana (SOL) zijn zelfs met zo’n 10% in de afgelopen 24 uur gestegen.

Tezos en Red Bull Racing

De grootste stijger in de afgelopen 24 uur is Tezos (XTZ) en dat heeft wellicht met Formule 1 te maken. Alhoewel de race niet zo mooi eindigde voor de Nederlander Max Verstappen, pakte zijn teamgenoot Sergio Perez juist de overwinning waardoor Red Bull Racing nu vooraan ligt in het constructeurskampioenschap.

Sinds kort is Tezos groots te ziet op de auto van Red Bull Racing en de TZX prijs steeg na afloop van de F1 race dan ook met 9% omhoog naar $3,94. De XTZ koers staat vandaag 12% in de plus, maar alsnog 50% onder zijn all-time high (ATH) van een maand geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie