Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2023 08:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2023 08:07

Bitcoin koers daalt door gebrek aan liquiditeit, maar whales slaan toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft nog steeds moeite met de $27.000. De koers werd gisteren op $27.250 afgewezen en dipte naar $26.900. Vanochtend zakt bitcoin echter al dieper en komt op het moment van schrijven uit op $26.840 op Binance en €24.775 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,4% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $521 miljard en de dominantie op 46,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 50 (Neutral).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin liquiditeit blijft afnemen

De crypto-industrie, en vooral exchanges, staan dit jaar flink onder druk in de VS. Dat heeft te maken met het harde optreden van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de sector. Desondanks neemt de liquiditeit op Amerikaanse exchanges niet sneller af dan op exchanges buiten de VS, meldt analysebedrijf Kaiko. De lage liquiditeit is echter een slecht teken voor de koers.

Als er geen gebrek aan liquiditeit zou zijn, zouden we volgens de oprichters van Glassnode al een uitbraak zien voor bitcoin. De laatste keer dat de correlatie tussen traditionele markt en bitcoin zo laag lag,  was in mei 2021 en toen brak de koers wel uit. Er is echter gebrek aan vraag en momentum.

Advertentie

Lange termijn bitcoin houders verkopen

Daarnaast valt het analist James V. Straten op dat ook onder de lange termijn houders BTC verkocht wordt. Deze groep houdt normaliter hun BTC altijd stevig vast, maar gisteren werd maar liefst 40.000 BTC door hen verkocht.

Bitcoin koers klapt omlaag, inflatie vormt gigantische dreiging
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bearish Head & Shoulders patroon

Veel analisten lijken dan ook steeds meer bearish te worden op de korte termijn. Zo meldt Caleb Franzen dat het bearish head & shoulders patroon nog aan het vormen is, maar deze wordt wellicht geïnvalideerd als bitcoin snel boven de supportlijn herstelt.

Crypto ontbijt: Slechtste Bitcoin ETF dag & geen hoop op Ethereum ETF
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin whales worden langzaam wakker

Toch zien we wellicht ook een bullish ontwikkeling. Whales bleven dit jaar nog zeer terughoudend en het aantal whales bereikte in maart zelfs het laagste punt sinds 2019. Volgens analist Decentrader lijkt deze daling inmiddels te zijn gestopt en neemt het aantal whales weer langzaamaan toe.

Analysebedrijf Santiment meldt dat whales zelfs gestaag BTC aan het accumuleren zijn in de afgelopen vijf weken. Zij hebben gezamenlijk maar liefst 84.897 BTC gekocht terwijl de koers vastliep.

Belgische politicus investeerde salaris in bitcoin en wint flink
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie