Wessel Kersting Wessel Kersting
20/05/2021 09:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:32

Bitcoin koers daalt, institutionele investeerders slaan hun slag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt, institutionele investeerders slaan hun slag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de prijsdaling van bitcoin die op woensdagochtend plaatsvond maakten veel handelaren gebruik van de lage bitcoin koers. In de uren die na de prijsdaling volgde, was er veel koopactiviteit waar te nemen bij verschillende institutionele partijen.

bitcoin_koers_daalt_institutionele_investeerders_slaan_hun_slag_grafiekVoor de stijging van $30.000 naar $40.000, stuurde Genesis Global Trading een bericht naar collega’s. In dit bericht gaven ze aan dat het opviel dat macrofondsen begonnen te kopen op rond het niveau van $35.000. Het bedrijf gaf aan dat de prijsdaling grotendeels werd veroorzaakt door liquidaties op derivatenplatforms. Deze daling werd echter snel opgekocht door institutionele partijen. 

bitcoin_koers_daalt_institutionele_investeerders_slaan_hun_slag_glassnodeUit on-chain data van Blockchain-analysebedrijf Glassnode is gebleken dat de BTC outflow uit cryptocurrency exchanges ook significant is gestegen (gele lijn), terwijl de koers daalt (grijze lijn). Dit betekent dat bitcoin opgekocht wordt en opgeslagen zal worden in wallets die niet van een beurs zijn. De partijen die de coins kopen zijn niet van plan deze snel te verkopen. 

Dit wordt bevestigd door Justin Sun, de CEO van TRON. In een recente tweet geeft hij aan 4.145 bitcoins gekocht te hebben voor een gemiddelde koers van $36.868. Deze aankoop was bij elkaar $152.818.183. Sun is extreem optimistisch over Bitcoin. Als CEO van BitTorrent en TRON ziet hij veel waarde in wat Bitcoin doet voor het wereldwijd valutanetwerk. 

Sun heeft het niet bij bitcoin gelaten en heeft zijn zinnen ook gezet op de nummer twee cryptocurrency, ethereum (ETH). Sun geeft aan 54.153 ETH gekocht te hebben voor een gemiddelde koers van $2.509. Hier heeft hij in totaal $135.891.796 voor betaald.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie