Kevin Schijven Kevin Schijven
10/02/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2021 15:15

Bitcoin koers gaat nog voor eind van het jaar naar $100.000, zegt Novogratz, investering van Elon Musk was "geniaal"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers gaat nog voor eind van het jaar naar $100.000, zegt Novogratz, investering van Elon Musk was geniaal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Michael Novogratz, oprichter van Galaxy Digital en voormalig hedgefondsmanager bij Goldman Sachs, is ervan overtuigd dat de prijs van bitcoin (BTC) nog dit jaar zal verdubbelen naar $100.000. Dat zegt de miljardair investeerder in een interview met persbureau Bloomberg op 8 februari:


Onlangs onthulde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat Tesla maar liefst $1,5 miljard heeft geïnvesteerd in bitcoin. Vervolgens schoot de bitcoin koers naar een nieuwe all-time high (ATH) van $48.000.

“Je zult elk bedrijf in Amerika hetzelfde zien doen. Het hoeft niet veel te zijn. Het is de boodschap die ertoe doet, je ziet de kudde en die komt eraan.”

Aldus Novogratz, die Musk “geniaal” noemt voor deze beslissing om in bitcoin te investeren en door “naar de mensen te luisteren.”

Een van de dingen die Bitcoin en Tesla met elkaar verbinden, zijn millennials en Gen Z. Jonge mensen kopen de toekomst, en ze zien cryptocurrencies, als bitcoin en andere crypto’s, als hun valuta. Nu heb je de rijkste man ter wereld met een van de grootste verhalen. Andere CFO’s en CEO’s zullen nu zeggen: ‘wat moeten we doen?’

Onlangs haalde de totale marktkapitalisatie van bitcoin zelfs die van Tesla in. Novogratz voorspelde dat dit zou gebeuren eind december, al had hij niet verwacht dat het zo snel zou zijn:


Een andere grote stijger in de afgelopen weken is het relatief onbekende Terra (LUNA) van het Zuid-Koreaanse Terraform labs. De LUNA koers steeg de afgelopen weken met maar liefst 600% omhoog en Novogratz was daar vroeg bij met een investeringsronde van $25 miljoen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie