Kevin Schijven Kevin Schijven
14/09/2021 08:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2021 08:11

Bitcoin koers herstelt na nepnieuws, markt kleurt weer groen, solana, polkadot en safemoon in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers herstelt na nepnieuws, markt kleurt weer groen, solana, polkadot en safemoon in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt werd gisteren verast toen de koersen plotseling uitbraken. Bitcoin (BTC) schoot even hard omhoog, maar vooral litecoin (LTC) nam het voortouw en steeg met maar liefst 34% in een kwartier. Dat had echter te maken met nepnieuws, persbureau Reuters publiceerde dat Walmart LTC betalingen accepteerde, maar daar was helemaal niets van waar.

Vervolgens kelderde de koersen weer net zo hard omlaag en zakten zelfs onder het niveau van voor het nieuws. Toch konden de meeste crypto gelukkig vrij snel herstellen en veel koersen staan inmidddels zelfs iets in de plus. De totale marktkapitalisatie steeg van $2,10 biljoen even naar $2,24 biljoen en vervolgens terug naar $2,06 biljoen. Vanochtend komt deze op $2,16 biljoen uit.

Ondanks het herstel van de koersen, zorgen dit soort voorvallen er wel voor dat de markt weer iets wantrouwiger wordt. Mensen vrezen voor marktmanipulatie en dan maakt ze wellicht iets terughoudender. Wellicht dat de aankondiging van MicroStrategy wat evenwicht bracht.

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1437440204499992581

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) zat gisteren tegen $45.000 aan te duwen tot het nieuws naar buiten kwam. Toen schoot bitcoin van $44.700 naar $47.400, een stijging van 6% in minder dan een kwartier. Vervolgens kelderde de koers echter weer net zo hard omlaag. Bitcoin kwam zelfs even onder $44.000 uit, bij $43.600, maar begon toen ook weer langzamerhand te herstellen.

Tegen middennacht brak bitcoin door $45.000, maar bleef daar de rest van de nacht hangen. Op het moment van schrijven is bitcoin weer aan het stijgen, maar het lijkt erop dat $46.000 wellicht nog iets te veel weerstand biedt voor nu. Ondanks dat de on-chain data er bullish uitziet zou bitcoin wellicht nog langer in dit bereik vast kunnen zitten.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) maakte een soortgelijke beweging gisteren. De ether koers schoot van $3.250 naar $3.450 en gelijk weer omlaag naar $3.150. Vanaf daar begon ether toch weer langzamerhand te stijgen en brak rond middennacht door $3.300 en komt vanochtend bij $3.330 uit.

Cardano (ADA) schommelde ook even heen en weer. De ADA koers schoot van $2,40 naar $2,56 en terug naar $2,34. Vervolgens herstelde ADA in eerste instantie sneller dan de bovenstaande twee crypto en kwam rond middennacht weer bij $2,45 uit. Echter is ADA sindsdien langzamerhand weer terug aan het zakken naar $2,40.

Solana (SOL) piekte gisteren even bij $170, viel toen terug naar $150 en steeg vervolgens zelfs de piek voorbij naar $173. Sindsdien is SOL ook weer iets teruggezakt naar ongeveer $166, maar de koers staat daarmee wel 8% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Ook polkadot (DOT) staat 8% in de plus. DOT begon in de afgelopen uren te stijgen waardoor de prijs op $36,6 uitkomt.

Op enkele crypto na blijft de markt vrij rustig vandaag, een teken van een consolidatiefase. Desondanks zitten er een paar uitschieters tussen. Tezos (XTZ), osmosis (OSMO) en telcoin (TEL) staan zo’n 12% in de plus, icon (ICX) en cosmos (ATOM) stijgen met 16%, synthetix (SNX) met 22% en safemoon (SAFEMOON) zelfs met 25%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie