Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2022 10:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 10:04

Bitcoin koers houdt sterk stand, crypto-markt krijgt meer vertrouwen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin maakt flinke sprong, kan koers eindelijk uit patroon breken?

Foto: GBJSTOCK/Shutterstock

Bitcoin (BTC) hield de afgelopen 24 uur goed stand. Alhoewel veel investeerders zich nog altijd zorgen maken over mogelijke macro-economische ontwikkelingen, zien we sinds het herstel van de recente pullback het vertrouwen langzamerhand terugkeren.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers houdt boven $44.000 stand

De bitcoin koers kon gedurende weekend boven $42.000 standhouden en begon maandagavond weer te stijgen. Bitcoin kwam gisterenochtend bij $44.000 aan en hield daar de afgelopen 24 uur stand. Gisterenmiddag steeg bitcoin even naar $44.400, maar zakte iets later terug naar $44.000.

Kort na middernacht leek bitcoin zelfs even uit te breken en schoot de koers met 1,6% naar een piek van $44.700. Daar werd de koers echter direct afgewezen en viel toen weer terug naar $44.000. Bitcoin dipte vervolgens zelfs even naar $43.750, maar herstelde daarna gelijk weer terug naar $44.000. Vanochtend stijgt de koers iets en op het moment van schrijven komt bitcoin op $44.200 uit op Binance en €38.900 op Bitvavo.

Advertentie

Markt nog altijd bezorgd over macro

De spanningen tussen Oekraïne en Rusland nemen ietsjes af waardoor de financiële markten iets rustiger worden. Toch zijn veel mensen nog altijd bezorgd over de mogelijke effecten van een oorlog op de koersen.

Ook de hoge inflatie maakt veel investeerders bezorgd. Je zou wellicht verwachten dat de stijgende inflatie in de handen speelt van bitcoin, maar de afgelopen tijd toonde bitcoin vooral een correlatie met risicovolle activa en aandelenmarkten als de S&P500. Deze correlatie nam de laatste weken eindelijk iets af, maar dat betekent niet dat bitcoin nu ongevoelig is voor eventuele grote macro-economische ontwikkeling. Mensen zijn ook bezorgd over de verhoging van de rentetarieven door de Federal Reserve, wellicht al in maart. Toch speculeren sommige analisten dat dit wellicht al ingeprijsd zit.

Het bitcoin plaatje ziet er over het algemeen nog hetzelfde uit. De on-chain gegevens tonen nog altijd een zeer bullish beeld doordat HODL’ers hun BTC stevig vasthouden. Er is echter ook nog steeds een gebrek aan nieuwe vraag. Die tweestrijd, gepaard met flinke weerstandszones vlak boven de huidige prijs, kan ervoor zorgen dat bitcoin wellicht nog langer voornamelijk zijwaarts beweegt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie