Ivo Melchers Ivo Melchers
08/04/2024 15:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2024 13:39

Bitcoin koers kan komende maanden verdubbelen, suggereert indicator

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers kan komende maanden verdubbelen, suggereert indicator

Foto: William Potter/Shuttershock

Bitcoin (BTC) is uitstekend aan een de nieuwe week begonnen, met een explosieve prijsstijging tot boven de $72.000. De komende maanden zou de koers echter nog veel harder kunnen ontploffen, volgens een bekende crypto-analist. Met een bekende indicator en historische koersprestaties als leidraad verwacht de expert in kwestie een prijs van boven de $140.000 in juli.

‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’
‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’

100% BTC prijsstijging op komst?

De pseudonieme crypto-analist TechDev liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de bitcoin koers twee opeenvolgende maanden boven de bovenste Bollinger-band heeft afgesloten.

De Bollinger bands zijn een technische analyse tool, bedacht door John Bollinger in de jaren ‘80. De indicator vormt een ‘band’ rondom een moving average, op basis van volatiliteit. De bovenste band ligt twee standaardafwijkingen boven het voortschrijdende gemiddelde, en de onderste logischerwijs twee standaardafwijkingen eronder.

Wanneer de koers de bovenste band raakt of overschrijd, kan dit wijzen op een oververhitte markt. Anderzijds suggereert het raken of passeren van de onderste band dat het activum ondergewaardeerd is.

De analist vertelde zijn 445 duizend X-volgers echter dat bitcoin in het verleden iedere keer parabolisch steeg nadat het twee maanden boven de bovenste band had afgesloten.

In bitcoin’s gehele geschiedenis is dit 3 keer eerder voorgekomen. In 2013 steeg de koers vervolgens 200 procent in 1 maand, in 2017 schoot de koers in 2 maanden met 94 procent de lucht in en in 2020 met 105% in 3 maanden.

Mocht de geschiedenis in herhaling treden zou de koers vóór juli op zijn minst kunnen verdubbelen, wat een koers van minimaal $140.000 zou betekenen.

Het mag echter duidelijk zijn dat een dergelijke prijsrally niet gegarandeerd is. Dat de koers in het verleden op die manier heeft bewogen betekent niet dat het dit keer wederom het geval zal zijn.

Advertentie

Bitcoin koers bloeit weer

Met de Bitcoin halving in aantocht beloven het hoe dan ook interessante maanden te worden. Bitcoin lijkt vandaag definitief een punt te hebben gezet achter zijn mindere periode van de afgelopen weken. De koers staat namelijk op zijn hoogste prijs sinds 14 maart, toen een nieuwe all-time high van $73.800 werd bereikt.

Bitcoin heeft er nog nooit zo goed voor gestaan als nu zo vlak voor de halving, wat vraagtekens doet rijzen over het prijsverloop voor de komende maanden. Een stijging naar $140.000 binnen drie maanden is daarom zeker niet uitgesloten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire crypto lijkt op de vooravond van een 80% stijging te staan
Populaire crypto lijkt op de vooravond van een 80% stijging te staan
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie