Timo Bult Timo Bult
28/03/2022 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2022 09:01

Bitcoin koers kan volgens Peter Brandt nog een stuk verder stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers kan volgens dit patroon nog veel verder stijgen: Peter Brandt

Foto: Yuri Shebalius/Shutterstock

Met de bitcoin (BTC) koers in een opwaartse trend zijn de ogen op de markt weer omhoog gericht. Maar tot hoever kan de prijs van BTC stijgen dankzij deze uitbraak? De investeringslegende Peter Brandt deelde afgelopen nacht een grafiek met daarin een vergelijking met 2019. En die vergelijking ziet er behoorlijk bullish uit!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Brandt: Bitcoin uit stijgende driehoek

In de tweet toont Brandt twee bitcoin grafieken; een uit 2019 en een van de huidige stand van zaken. De analist stelt dat bitcoin in een stijgend driehoekspatroon zit (waaruit de koers inmiddels al is uitgebroken). Mocht de koers nu een vergelijkbaar pad volgen als in 2019, dan zou er nog heel wat moois in kunnen zitten.

Zoals op de linker grafiek te zien is, kwam bitcoin na de uitbraak uit de driehoek in 2019 in een langere uptrend te zitten. Uiteindelijk brak de koers ook uit aan de bovenzijde van dit stijgende trendkanaal. Al met al steeg bitcoin toen van een prijs van $4.200 naar $8.614. Een stijging van meer dan 100% dus.

BTC grafieken voorspellen de toekomst NIET

Mocht bitcoin een vergelijkbare stijging doormaken dan zou er dus potentieel een nieuwe all-time high (ATH) in kunnen zitten. Een zekerheid is dit natuurlijk niet, niemand weet immers wat de toekomst in petto heeft. Brandt geeft dan ook een duidelijke waarschuwing bij zijn grafiek:

“Grafieken voorspellen de toekomst NIET. Grafiek bieden niet eens kansen. Grafieken suggereren mogelijkheden en zijn nuttig bij het beheersen van de risico’s. Grafiekpatronen kunnen werken, mislukken of veranderen. Als de laserogen weer verschijnen en BTC vastloopt, kijk dan uit.”

Advertentie

Meer leren over bitcoin traden

Het aangaan van trades en het doen van technische analyse kan om deze reden lastig zijn. Wil jij meer leren over technische- en fundamentele analyses, kletsen met analisten en crypto coaches, en toegang krijgen tot onze fanatieke en open community? Word Insider en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie