Kevin Schijven Kevin Schijven
22/02/2022 10:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2022 10:26

Bitcoin koers keldert na invasie Rusland, meer volatiliteit verwacht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers keldert na invasie Rusland, meer volatiliteit verwacht

Foto: urfin/Shutterstock

Waar veel investeerders nu al weken voor vrezen, lijkt nu toch te gebeuren. Rusland zet zijn invasieplannen voort en creëert veel angst en onzekerheid op de meeste financiële markten, waaronder bitcoin (BTC). Deze toenemende angst zorgde al voor een flinke daling de afgelopen tijd en wederom in de afgelopen 24 uur. Meer volatiliteit valt echter ook de komende tijd te verwachten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers daalt met 5%

De bitcoin koers begon zondagnacht nog te herstellen van de daling van vorige week. Het was echter al geen overtuigende bounce die de koers maakte. Bitcoin steeg gisterenochtend naar $39.400, maar het herstel kwam toen snel ten einde. De Chinese aandelenmarkten kleurden rood en enorme technologiebedrijven als Tencent waren flink aan te dalen.

Vervolgens begon ook bitcoin snel te dalen. De koers vond vervolgens weer even steun rond $38.350, maar ook dit niveau begaf het snel en bitcoin kelderde toen naar $37.500. Ditmaal maakte bitcoin wel een flinke bounce en de prijs kwam weer even boven $39.000 uit. Met de nadruk op even, want ’s avonds begon de koers alweer hard te dalen.

De Russische president Poetin gaf een speech en erkende twee gebieden in Oost-Oekraïne als onafhankelijk. Vervolgens stuurde Poetin massaal militaire voortuigen over de grens onder het mom van een “vredesmissie.” De Russische roebel kelderde hard en ook aandelenmarkten gingen onderuit, voornamelijk risicovolle activa waar bitcoin nog altijd een hoge correlatie mee heeft. Goud stijgt daarentegen wel.

De angst sloeg wederom over naar crypto en bitcoin kelderde vervolgens naar $37.800. Dat was in eerste instantie dus minder diep dan de eerste dip en bitcoin kon toen lichtjes herstellen naar $38.350. Toen begon bitcoin echter toch weer hard te dalen. Die daling ging overigens weer gepaard met een grote waterval aan liquidaties van overleveraged long posities

Bitcoin kwam vannacht uit op $36.500, de laagste prijs sinds begin februari. Sindsdien heeft de koers heel voorzichtig iets kunnen herstellen en komt op het moment van schrijven uit op de $37.300 op Binance en €32.950 op Bitvavo. Desondanks staat bitcoin vandaag 5% in de min.

Advertentie

Angst zeer hoog, meer volatiliteit wordt voorspeld

De financiële markten zijn zeer bezorgd dat dit pas de eerste stap is van de Poetins invasieplannen. Deze plannen zouden tot zware economische sancties kunnen leiden die wellicht grote klappen uitdelen op risicovolle activa. Dat zorgt ervoor dat de angst zeer hoog blijft en de komende tijd zal de bitcoin koers waarschijnlijk volatiel blijven.

Daarnaast beginnen sommige indicatoren nu meer bearish signalen af te geven. Veel analisten blijven desondanks bullish over de lange termijn. Toch zijn steeds meer analisten langzamerhand van mening dat bitcoin snel een flinke bounce moet maken om nog veel erger te voorkomen.

Momenteel wordt de markt nog altijd aangedreven door investeerders die hun BTC stevig vasthouden aan de ene kant, maar een gebrek aan vraag en nieuwe geld aan de andere kant. Door de huidige onzekere situatie zal dat wellicht nog zo blijven. Toch verwachten analisten dat daarna bitcoin weer mogelijk kan stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie