Timo Bult Timo Bult
08/09/2021 16:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2021 16:27

Bitcoin koers lijkt te consolideren, analist kijkt naar deze prijs – dogecoin stijgt licht, solana de hardste daler

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers lijkt te consolideren, analist kijkt naar deze prijs - dogecoin stijgt licht, solana de hardste daler

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vergeleken met gisteren was het vandaag een relatief rustige dag op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) consolideert na de hevige correctie van gistermiddag en ook bij de altcoins zijn de rode cijfers niet meer zo donkerrood. In dit artikel lees je een update over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Bitcoin ETF’s incasseren zware klappen, nieuwe negatieve golf?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) consolideert, maar dit prijsniveau is belangrijk 

De prijs van bitcoin handelt op dit moment nog een kleine 2% onder het niveau van 24 uur geleden. Eigenlijk zien we sinds de correctie gisteren, die bitcoin helemaal terug tot $42.830 bracht, een consoliderende koers met weinig opvallende bewegingen.

Vanochtend dipte de koers nog even tot $44.423 maar stuiterde vervolgens terug naar het huidige prijsniveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $46.071 op crypto exchange Coinbase. De analist Devchart toont zijn 128.000 volgers een grafiek en noemt daarbij het voor hem belangrijke prijsniveau voor de bulls om te heroveren:

“BTC heeft de weerstand opnieuw getest en slaagde er niet in om het $47k-gebied terug te winnen.

Ik wacht persoonlijk op de herovering voordat ik opnieuw instap, anders zouden we een lagere high en een potentiële hertest van $41k- $42k kunnen zien.”

https://twitter.com/devchart/status/1435634840196587528

Advertentie

Dogecoin (DOGE) als enige licht in de plus

Bij de altcoins is het beeld zo ongeveer hetzelfde met wel rode cijfers, maar verdere heftige dalingen bleven in ieder geval vandaag gelukkig uit. Ethereum (ETH) staat ten opzichte van een etmaal geleden 1% in de min en is nu $3,440 waard. Cardano (ADA) zet een daling van 1,5% neer en is $2,42 waard.

De grootste daler is op dit moment solana (SOL). De altcoin deed het de afgelopen weken extreem goed maar lijkt niet te kunnen ontkomen aan de marktbrede correctie. SOL is met 10,2% de hardste daler van dit moment binnen de top 10. Dogecoin (DOGE) staat daarentegen een lichte 0,4% in de plus en is de enige top 10 stijger.

Al met al houdt de totale marktkapitalisatie vooralsnog stand boven de $2 biljoen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $2,05 biljoen waard na 1,2% in waarde te zijn gedaald. De bitcoin dominantie neemt tevens af aangezien we binnen de top 100 toch hier en daar wel wat stijgers zien. Bitcoins marktkapitalisatie maakt na een daling van 0,2% nog 42% van het totaal uit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie