Bitcoin koers maakt stuiter terwijl aanbod afneemt en HODL’ers inslaan

Bitcoin (BTC) zat deze week in een lichte neerwaartse trend en dat zorgde ervoor dat de angst weer iets toenam en analisten weer meer bearish werden. Dat sentiment lijkt weer enigszins terug om te slaan nadat bitcoin gisterenavond een kleine bounce maakte. Toch waarschuwen sommige analisten dat men wellicht te vroeg juicht.

Bitcoin koers stijgt met 1,2%

Nadat de bitcoin koers afgelopen weekend rond $24.600 piekte, begon bitcoin weer iets te dalen. Dat leidde tot een dieptepunt van $22.500 gisterenavond. Vervolgens maakte bitcoin een aardige rebound.

De koers kwam vroeg vanochtend even wat weerstand rond $23.200 tegen, brak daar toen doorheen en piekte rond $23.400. De BTC prijs komt op het moment van schrijven terug uit op $23.200 op Binance en €22.700 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 1,2% in de plus.

Of bitcoin hiermee de neerwaartse trend van deze week heeft gebroken, is nog maar de vraag. Toch wordt de stuiter rond $22.500 als een goed teken gezien, aangezien gevreesd werd dat de koers al dieper zou zakken. Bitcoin zit hiermee echter nog altijd in de zone vlakbij de 200-weken moving average.

Bitcoin op exchanges blijft alsmaar afnemen

Gisteren ging het verhaal rond dat maar liefst $1,1 miljard aan BTC naar exchanges in de afgelopen dagen werd gestuurd. Dat zou voor meer verkoopdruk kunnen zorgen. Toch klopt dit niet, meldt analist Checkmate van Glassnode.

Checkmate meldt dat in de afgelopen 30 dagen $22,1 miljard naar exchanges is gestuurd, maar ook $22,5 miljard van exchanges werd gehaald. Dat betekent dus een netto uitstroom van $400 miljoen aan BTC. Dat zou juist de verkoopdruk iets moeten verlichten.

Jan Wüstenfeld meldt dat de hoeveelheid BTC dat op exchanges geparkeerd staat, nog altijd in een neerwaartse trend zit. De hoeveelheid BTC op beurzen neemt al sinds de coronacrash van 2020 af. Dat is een bullish signaal voor de lange termijn en de exchange balansen liggen momenteel het laagst sinds juli 2018.

Game of Trades meldt daarnaast dat het zogenaamde illiquide aanbod een flinke piek zag de afgelopen tijd. Dat duidt volgens de analist aan dat HODL’ers massaal aan het kopen zijn, en zelfs op een niveau die we sinds 2018 niet meer hebben gezien.

Analisten waarschuwen voor erger

Toch waarschuwen meerdere analisten dat men wellicht te vroeg al juicht. Analist Caleb Franzen noemt de recente stijging enigszins irrationeel, gezien de slechte macro-economische toestand. Hij verwacht dat de koersen met nog eens 5% tot 10% kunnen dalen, al durft hij niet te zeggen wanneer.

Ook analist Techdev meldt dat de huidige koers als een mogelijke falende relief rally uitziet met een zogeheten hidden bearish diverence die de bullish diverence op de hogere tijdframe kan annuleren.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie