Ivo Melchers Ivo Melchers
14/12/2023 20:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2023 19:11

Bitcoin koers naar nieuw record volgend jaar, volgens ETF-kanshebber

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Apunta esta fecha en tu agenda: Se acercan los ETF de Bitcoin

Foto: AlyoshinE/Shutterstock

Crypto-vermogensbeheerder Bitwise, tevens een van de vele gegadigden om een Bitcoin (BTC) beursfonds te lanceren in de Verenigde Staten, verwacht voor 2024 een nieuwe recordprijs voor bitcoin. Daarnaast heeft Bitwise nog tal van andere bullish voorspellingen naar buiten gebracht voor de cryptomarkt van volgend jaar

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin naar $80.000 dankzij beursfonds en halving

Ryan Rasmussen, senior onderzoeksanalist bij Bitwise, heeft gisteren op sociale mediaplatform X de voorspellingen gedeeld met zijn bijna 6 duizend volgers.

Kijkend naar bitcoin verwacht het team van Bitwise een koers van 80.000 dollar. Hiermee zou de vorige all-time high van grofweg 69.000 dollar, dat in november 2021 werd bereikt, met zo’n 16 procent worden overschreden.

De twee belangrijkste katalysatoren die de deuren tot een nieuwe bullmarkt zullen openen volgens Bitwise zijn de verwachte lancering van een Bitcoin beursfonds, ofwel een spot Exchange Traded Fund (ETF), en de aankomende Bitcoin halving, die ergens rond april plaats zal vinden.

Volgens Bitwise zullen de Verenigde Staten begin volgend jaar kennismaken met beursfondsen voor Bitcoin. ‘’Gezamenlijk zullen ze de meest succesvolle ETF-lancering aller tijden zijn’’, voegde Bitwise hieraan toe. De vermogensbeheerder schat dat binnen 5 jaar spot-ETF’s voor BTC 1 procent van de Amerikaanse ETF-markt van 7,2 biljoen dollar kunnen veroveren.

Advertentie

Andere crypto voorspellingen

Rasmussen heeft nog een hele berg aan andere crypto-gerelateerde voorspellingen gedeeld. Zo verwacht het Bitwise-team dat stablecoins betalingsverwerker VISA volgend jaar van de troon zullen stoten wat betreft totale transactiewaarde. Daarnaast denken ze dat de totale omzet gegenereerd door het Ethereum (ETH) netwerk meer dan verdubbeld zal worden tot 5 miljard dollar. Dit jaar zullen de totale transactiekosten op Ethereum ergens rond de 2,3 miljard dollar uitkomen.

Een andere opvallende voorspelling wijst op een enorme enorme daling in transactiekosten op Ethereum. Bitwise verwacht dat Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844, beter bekend als ‘Proto-danksharding’, de vergoedingen tot onder de 0,01 dollar zullen brengen

Ook de beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase kwam aan bod in de reeks voorspellingen. Volgens Bitwise zal de totale omzet van de exchange volgend jaar verdubbelen tot minimaal  5,690 miljard dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie