Ivo Melchers Ivo Melchers
10/04/2024 17:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2024 17:10

Bitcoin koers op exploderen? Crypto bekers voor het grijpen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-chart-cryptomok

Over iets meer dan een week vindt de langverwachte Bitcoin (BTC) halving plaats. Hoewel de bitcoin koers de afgelopen weken sterke tegenwind ervaart, is de aanloop naar de halving nog nooit zo goed geweest als nu. In het verleden werd de halving iedere keer gevolgd door een gigantische bullmarkt, en investeerders lijken dit keer niets anders te verwachten.

Het Nederlandse merk Cryptomokken.com viert de Bitcoin halving en geeft samen met Crypto Insiders een crypto mok weg aan een van onze volgers. Reageer op onze Instagram story met jouw voorspelling voor de bitcoin prijs tijdens de halving. Maar Cryptomokken doet meer met de halving.

Bitcoin halving in aantocht

Het sentiment op de cryptomarkt heeft de afgelopen maanden een flinke boost gekregen, en de aankomende halving heeft hier ongetwijfeld een rol in gespeeld. Met de halving wordt het aantal nieuwe bitcoins dat in in omloop wordt gebracht, zoals de naam al doet vermoeden, gehalveerd. Specifiek worden de beloningen die miners ontvangen voor hun werkzaamheden gehalveerd. Momenteel strijken zij 6,25 BTC op voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain, maar na de halving zal dit 3,125 BTC bedragen.

De halving vindt iedere 210.000 transactieblokken, wat gelijkstaat aan grofweg 4 jaar, plaats. Bij de voorgaande 3 halvings betrad bitcoin steeds enkele maanden later een langdurige explosieve prijsstijging.

Ook de in januari gelanceerde bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een cruciale bijdrage geleverd aan bitcoin’s prijsexplosie van de afgelopen maanden. Bijna iedere handelsdag worden er honderden miljoenen dollars in de fondsen geïnvesteerd, waarmee bitcoins worden opgekocht.

Achter de schermen ziet het er uitstekend uit voor bitcoin. Het aanbod van nieuwe bitcoins neemt sterk af, maar tegelijkertijd zorgen de nieuwe beursfondsen voor een krachtige impuls aan de vraagzijde.

Crypto-sentiment leeft op

Bitcoin heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een nieuw prijsrecord bereikt vóór de halving, met een piek van bijna $74.000. Het heeft bij veel investeerders de verwachtingen voor wat er na de halving staat te gebeuren flink opgeschroefd.

Of we wederom aan de vooravond staan van een weerzinwekkende bullmarkt is natuurlijk allesbehalve een garantie. Hoe dan ook is de Bitcoin halving een cruciaal fenomeen dat de inflatie van bitcoin omlaag brengt, en automatisch de schaarste een boost geeft.

Ook Cryptomokken.com erkent het grootse belang van de halving in en geeft zoals eerder benoemd speciaal voor lezers van Crypto Insiders een crypto mok weg. Volg ons op Instagram en laat onder onze story jouw voorspelling voor de bitcoin koers tijdens de halving weten.

Geen zin om afhankelijk te zijn van winnen? Snappen we. Cryptomokken geeft dan ook tot de halving korting op de crypto mokken – voor een paar euro tik je een mok op de kop.

Cryptomokken bekijken

 

Cryptomokken.com is opgezet door twee ondernemers die zich dagelijks bezighouden met cryptocurrencies & traden. Om deze passie met iedereen te kunnen delen, hebben zij unieke mokken ontworpen met daarop hun iconische beer en stier. Deze iconen kennen we vanuit de financiële wereld. Deze unieke crypto- en tradingmokken maken de dagelijkse bezigheid in cryptocurrency en trading nóg leuker

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie