Ivo Melchers Ivo Melchers
21/10/2023 10:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2023 20:47

Bitcoin koers op weg naar groei dankzij ”perfecte storm”, aldus financieel expert

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers op weg naar groei dankzij ''perfecte storm'', aldus financieel expert

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Bitcoin (BTC) wordt door veel crypto-fanaten als het digitale goud gezien. Hierbij wordt verwezen naar het feit dat bitcoin net als goud als hedge tegen inflatie en economische onzekerheid dient. Volgens de CEO van CoinRoutes, een financieel technologiebedrijf dat zich richt op cryptohandel en orderuitvoering, is bitcoin bovendien een hedge tegen de vertrouwde instellingen. Hij verwacht dat er een ”perfecte storm” op komst is voor de decentrale valuta.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gunstige bitcoin omstandigheden

YouTuber David Lin, die bekend staat om zijn financiële video’s, heeft in zijn meest recente video Dave Weisberger, de CEO van CoinRoutes, geïnterviewd. Weisberger verwacht dat er een mooie tijd aan zit te komen voor bitcoin. Hij stelde namelijk dat een ”perfecte storm” de onderliggende waarde van bitcoin sterk zal onderstrepen.

Zo benoemde hij het aanhoudende wantrouwen jegens vertrouwde instellingen, zoals banken en overheden, evenals het huidige macro-economische klimaat dat wordt gekenmerkt door hoge rentetarieven en stijgende inflatie. Daarbovenop zal volgens Weisberger een groeiende institutionele adoptie ook een belangrijke rol spelen in een toekomstige opwaartse beweging in de bitcoin koers.

Weisberger stelt bovendien dat bitcoin naar zijn mening sterk ondergewaardeerd is op het moment. Hij benadrukt echter dat dit niet betekent dat de prijs op de korte termijn niet kan dalen. Hij heeft het met name over een bloeiende toekomst voor de lange termijn.

Ook de bitcoin halving werd op een gegeven moment naar voren gehaald door Weisberger als een belangrijke aanjager voor een stijgende koers.

Specifieke koersverwachtingen kwamen niet naar voren in het interview.

Advertentie

BTC vs goud

Buiten het positieve toekomstbeeld bracht de CEO van CoinRoutes ook de discussie op of BTC tot het mandje van risicovolle activa behoort. Hij zei dat bitcoin van oudsher een ‘risk asset’ is geweest, wat betekent dat het sterk correleert met andere risicovolle activa zoals aandelen.

Hij is echter van mening dat het vlaggenschip van de crypto-industrie in de loop der jaren zich steeds meer manifesteert als een ‘risk-off’ activum. In andere woorden: Weisberger vindt dat bitcoin langzaam maar zeker zijn bijnaam van ‘het digitale goud’ waar begint te maken. Goud is namelijk het schoolvoorbeeld van een risk-off activum.

In tijden van economische onzekerheid, financiële marktturbulentie of wereldwijde crises hebben beleggers vaak de neiging om hun toevlucht te nemen tot goud. Bitcoin heeft veel overeenkomsten met goud, maar komt pas net om de hoek kijken vergeleken met het edelmetaal.

Weisberger gelooft echter dat BTC uiteindelijk als mondiale valuta zal worden gebruikt. De financieel expert is tevens van mening dat het op een gegeven moment goud in waarde zal overtreffen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie