Kevin Schijven Kevin Schijven
07/02/2022 10:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2022 10:16

Bitcoin koers poogt verdere uitbraak, dit zijn de obstakels voor deze week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers poogt verdere uitbraak, dit zijn de obstakels voor deze week

Foto: Julia Tsokur/Shutterstock

Bitcoin (BTC) brak vrijdag eindelijk uit, maar het bleef relatief rustig op de cryptocurrency markt tijdens het weekend. Toch kon de koers na maanden eindelijk de week met een groene candle sluiten en dat is alvast een goed teken.

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De bitcoin koers dit weekend

De bitcoin koers kwam vrijdag bij $41.700 aan, een prijs die het afgelopen jaar al cruciaal bleek te zijn. Zaterdag maakte bitcoin al even een poging tot uitbraak en testte $42.000 maar werd daar afgewezen. Toch kon bitcoin stevig aan die $41.700 vasthouden gedurende het weekend en de koers begon afgelopen nacht weer te stijgen.

Bitcoin brak kort na middennacht door $42.000 en tikte vervolgens $42.500 aan. Daar werd de koers eerst weer afgewezen, maar bitcoin kon toen een flinke bounce maken op $41.800 en schoot richting $43.000. Het was een stijging van 2,75%.

Toch was de $43.000 voor nu nog een brug te ver. Het ziet er naar uit dat bitcoin voor nu moeite heeft met de 50-dagen moving average, vlak boven $42.800. Het lukte bitcoin nog niet om hierdoorheen te duwen en vanochtend zakt de koers weer iets. Op het moment van schrijven komt bitcoin uit op $42.550 op Binance en €37.200 op Bitvavo.

Advertentie

Wat verwachten analisten deze week?

De huidige koersstijging lijkt vooral het resultaat te zijn van lange termijn bezitters die steeds meer bitcoins accumuleren waardoor het aanbod steeds krapper wordt. Dat is in de onderstaande grafieken ook te zien:

Langzamerhand zien we dat ook de analisten, die in eerste instantie not wat terughoudender waren, nu steeds meer vertrouwen hebben dat bitcoin eindelijk een trendommekeer maakt.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1490376648054788096

Toch blijven meerdere analisten alsnog voorzichtig. Langzamerhand wordt wordt de lat verlegd en wordt de $43.000 gezien als de prijs die bitcoin eerst moet veroveren. Wellicht dat dan een trendommekeer eindelijk echt bevestigd is.

Dan zijn er nog altijd grote zorgen over mogelijke macro-economische ontwikkelingen. De aandelenmarkten waren zeer volatiel afgelopen week en het is maar de vraag hoe de beurzen vandaag openen. De AEX begon vanochtend al met een flinke schommeling. Toch lijkt de correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkten steeds verder af te nemen en dat is wellicht een goed teken.

Het kan ook deze week nog spannend worden omtrent de publicatie van de inflatiecijfers in de VS. De Consumer Price Index (CPI) wordt aankomende donderdag gepubliceerd. De kans bestaat nog altijd dat bitcoin een retrace maakt van de recente stijging. Volgens Whalemap is wellicht nu support te vinden rond $38.000-$38.500. Mocht de koers hier doorheen zakken, dan zien we wellicht alsnog een hertest van de recente lows.

Hoe dan ook zien we dat de angst op de markt in een rap tempo afneemt. Het algemene marktsentiment wordt steeds meer bullish:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie