Kevin Schijven Kevin Schijven
26/07/2021 07:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2021 07:41

Bitcoin koers schiet omhoog, is dit eindelijk de uitbraak? Dogecoin en Cardano stijgen nog harder!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet omhoog, is dit eindelijk de uitbraak Dogecoin en Cardano stijgen nog harder!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het lijkt eindelijk dan zo ver te zijn. Wekenlang zat de cryptocurrency markt op een uitbraak te wachten en afgelopen nacht schoten de meeste koersen eindelijk flink omhoog. De totale marktkapitalisatie steeg afgelopen nacht met maar liefst $150 miljard omhoog van $1,45 biljoen naar $1,6 biljoen.

Crypto rally: Handelsvolumes en totale waarde schieten omhoog
Crypto rally: Handelsvolumes en totale waarde schieten omhoog

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) hield gisteren stabiel stand rond $34.000 en steeg in de avond gestaag richting $34.500. Rond 2 uur vannacht brak de koers door de cruciale weerstand rond $35.000 en schoot in een ruk door naar een piek rond $39.600. Het is een stijging van bijna 15% en de snelste stijging in meer dan 6 weken. Het was een zogeheten short squeeze. Volgens gegevens bybt.com zijn in de afgelopen 12 uur meer dan $1 miljard aan short positities geliquideerd, ongeveer $800 miljoen daarvan waren bitcoin posities.

Bitcoin werd bij de piek van $39.600 afgewezen en de koers corrigeerde weer omlaag, maar vond gelijk support rond $38.000. Sindsdien zit bitcoin alsnog weer in een lichte stijging terug naar die piek en zien we ook eindelijk het handelsvolume flink toenemen. Gaan we nog vandaag een test van de grens rond $40.000 zien?

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) trok afgelopen nacht ook flink aan, al was het iets minder sterk dan bitcoin. De ether koers schoot rond dezelfde tijd als bitcoin omhoog vanaf $2.200 naar een piek rond $2.400. Ether corrigeerde daarna weer naar $2.300 en op het moment van schrijven test ether nogmaals de $2.400. Alhoewel we het handelsvolume zien toenemen, lijkt hier momenteel nog iets te veel weerstand te liggen.

Cardano (ADA) stijgt vandaag harder dan de bovenstaande twee koersen. ADA lag gisterenavond nog op een prijs van $1,20 en schoot toen omhoog naar $1,34. In tegenstelling tot de bovenstaande twee crypto, corrigeerde ADA nauwelijks omlaag, maar hervatte vrijwel onmiddellijk zijn rally en komt vanochtend op $1,40 uit. Dat is een stijging van 16,67%, maar daar lijkt voor nu nog te veel weerstand te liggen.

Van de top 10 grootste crypto is vandaag dogecoin (DOGE) de hardste stijger. De DOGE koers lag gisterenavond nog op $0,197 en loopt nu tegen weerstand aan rond $0,23. Dat is een stijging van maar liefst 16,8% gedurende de nacht. Vrijwel de hele crypto markt kleurt groen vandaag buiten flow (FLOW), axie infinity (AXS) en theta fuel (TFUEL), maar dat waren afgelopen week juist een van de hardste stijgers.

Buiten de top 10 zien we meerdere koersen dik in de plus staan. Chainlink (LINK), quant (QNT), thorchain (RUNE) en polygon (MATIC) staan allemaal 15% in de plus. Holo (HOT), sushi (SUSHI), en vechain (VET) stijgen met meer dan 18%. BitTorrent (BTT) en Ziliqa (ZIL) staan zelfs zo’n 23% in de plus en amp (AMP) is vandaag de hardste stijger en staat 35% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en 50% ten opzichte van een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie