Bitcoin koers stijgt en “wordt onderdeel van ieders portefeuille”

Thomas Farley zei tijdens een interview dat bitcoin onderdeel moet uitmaken van ieders portfolio. De voormalig voorzitter van de New York Stock Exchange zegt dat bitcoin “vertrouwd en censuurbestendig is, er zullen er maar 21 miljoen zijn”.

Bitcoin koers stijgt

Op dit moment is de bitcoin koers 24.262 euro op Bitvavo. Dat markeert een stijging van 1,28% ten opzichte van gisteren. Is dit een goed moment om bitcoin aan je portfolio toe te voegen?

Bitcoin koers

Na zijn carrière bij de grootste aandelenbeurs van New York, bekleedt de Amerikaanse bankier de positie van CEO bij Far Point Acquisition Corp. In onderstaande video wordt hij geïnterviewd over bitcoin, en hij is lovend over de grootste cryptocurrency.

Wachten op de bitcoin dip

Volgens Farley waren veel bedrijven in financiële instellingen aan het wachten op het juiste moment om bitcoin te kopen:

“Toen bitcoin 60.000 dollar was, had je veel instellingen die vanaf de zijlijn keken en zeiden: ‘jongen, we willen graag investeren. We zouden graag 1% tot 3% van onze portefeuilles toewijzen, bijvoorbeeld pensioenfondsen, maar het is 60.000 USD. Het voelt toppy, er is wat manie.”‘

Vervolgens daalde de bitcoin koers en zag Farley ander gedrag:

“Ze hebben een ontmoeting gehad met hun investeringscomités. En dus, toen het daalde tot 17.000 dollar, was het geen schok voor mij dat je zag dat sommige van die instellingen voor de allereerste keer Bitcoin kochten voor hun portefeuille.”

Bitcoin koers is volatiel

De interviewer vroeg Farley wat hij dacht van de volatiliteit van bitcoin. De koers kan immers snel op en neer bewegen, en dat is voor veel investeerders net iets te riskant.

“Bitcoin is een waardeopslag, maar de prijsschommelingen zijn veel, veel hoger dan bij andere waardeopslag. Ja, het opwaartse potentieel van bitcoin vasthouden is hoog. Maar dat is ook de keerzijde. De weg naar de maan is gevaarlijk.”

Farley verwacht niet dat fondsen denken dat bitcoin snel weer een snelle stijging van 40% zal meemaken.

“Ik denk dat het een combinatie is van een aantal echt slimme bitcoin-whales die er al 10 jaar in zitten, en dan vrij snel, sommige van die instellingen die erin stappen, is precies wat er is gebeurd. Bitcoin is met 40% gestegen. Dat betekent niet dat het nog eens 40% gaat stijgen.”

Bitcoin is anders dan altcoins

Hij ziet ook dat bitcoin zich anders gedraagt dan altcoins, althans op fundamenteel vlak.

“Maar in crypto is er bitcoin. En dan is er letterlijk al het andere. Bitcoin is vertrouwd. het is grotendeels censuurbestendig. Er zullen slechts en altijd 21 miljoen bitcoin zijn. Het zal een onderdeel moeten zijn van brede portefeuilles, zoals een pensioenfonds. Misschien in geringe mate, maar het zal er moeten zijn.”

 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie