Timo Bult Timo Bult
03/08/2023 05:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 14:04

Bitcoin koers stuit op muur, maar whales hebben ‘diamanten handen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whale klimt razendsnel naar 3e grootste houder: wie is dit?

Foto: Alones/Shutterstock

Na een bezoek aan het prijsniveau bij 28.500 dollar lijkt de bitcoin koers toch weer het oude prijsbereik te willen betreden. Daar ligt echter hevige weerstand, zoals duidelijk op de grafiek te zien is. Desalniettemin is er een opvallend positieve ontwikkeling waar te nemen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stuit op hevige weerstand

Eerst blikken we kort terug op de afgelopen 24 uur. In dit tijdsbestek daalde bitcoin in waarde nadat het eerder nog probeerde terug boven de 29.500 dollar te stijgen. Deze prijszone vormt grote weerstand. Dit is namelijk de onderkant van het prijsbereik waarin bitcoin de afgelopen maand vastzat.

Bovendien vinden we de 50-dagen moving average (MA) in dit gebied. Het was dan ook hier dat de koers afketste en de daling inzette.

Bitcoin koers op de 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van 29.112 dollar op Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin prijs in euro daarmee uit op 26.658. Voor nu liggen de belangrijkste niveaus voor BTC op 29.500 dollar (weerstand) en 28.500 dollar (support).

Bitcoin whales hebben ‘diamanten handen’

Alhoewel de bitcoin koers dus enigszins saai is, houden whales hun BTC stevig vast. Whales zijn wallets met veel bitcoins in bezit en analisten houden het gedrag van deze groep investeerders goed in de gaten. Dat kan middels de publieke blockchain data.

Een van die datapunten is de ratio tussen kleine investeerders en whales. Die is aan het stijgen. Een stijging betekent dat de kleine investeerders op dit moment aan verkopen zijn terwijl whales juist vasthouden. Volgens analist CryptoCon is dit een positieve factor voor de prijs.

Op zijn grafiek toont hij hoe wanneer deze ratio stijgt, dit meestal gepaard gaat met een stijgende bitcoin prijs. Zodra whales echter beginnen te verkopen (rood gemarkeerde vierkant), ondervindt de koers juist neerwaartse druk.

Op dit moment (rechts, groen gemarkeerd) stijgt de ratio weer. Kleine investeerders lijken op dit moment te verkopen terwijl de whales stevig vasthouden. Desalniettemin zien we de bitcoin koers nog altijd grote moeite hebben om de stijgende lijn van begin dit jaar vast te houden.

Of de stijgende ratio ook nu weer een voorbode is van een stijgende BTC prijs blijft dan ook afwachten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement