Kevin Schijven Kevin Schijven
27/03/2023 08:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2023 08:40

Bitcoin koers update: let deze week op deze 6 cruciale factoren

Nieuws
Wat doet de Bitcoin koers komende week? let op deze data

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) tikte afgelopen week een piek van $28.900 aan, maar zakte toen weer terug naar het bereik tussen $27.500 en $28.000. Gisterenmiddag en afgelopen nacht schoot bitcoin even kort boven $28.000 uit, maar zakt er vanochtend weer onder. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $27.805 op Binance en €25.830 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 16%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $538 miljard en de dominantie op 46,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 64 (Greed).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bankencrisis nog niet voorbij

Deze week zal weer vooral in het teken staan van de bankencrisis in de Verenigde Staten. Zojuist heeft de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) aangekondigd dat Silicon Valley Bank wordt overgenomen door First Citizen Bank. Alleen tijdens een crisis kan een half zo grote bank een twee keer zo grote bank overnemen. Later vandaag hierover meer op Crypto Insiders.

Advertentie

Meer macro-economische data deze week

Daar blijft het niet bij. We krijgen de komende dagen ook meerdere hoorzittingen met het Amerikaanse Senaat over de bankproblemen.

Daarnaast wordt morgen ook de nieuwste data voor het consumentenvertrouwen in de VS gepubliceerd. Woensdag volgen cijfers over de huizenmarkt in de VS, een cruciaal onderdeel van de economie.

Dan volgt donderdag het bruto binnenlands product en werkloosheidscijfers voor de VS. Tot slot hebben we vrijdag de consumentenprijsindex (CPI) in Europa en Amerikaanse inflatiecijfers met de core personal consumption expenditures (PCE).

Dit is waarom de bitcoin koers vandaag 4% gedaald is

Bitcoin support wall

Analist Ali Martinez meldt dat een significante support wall, of steunmuur, ligt tussen de $27.170 en $27.970. Hier kochten namelijk 1,45 miljoen adressen meer dan 700.000 BTC. Als deze muur standhoudt, dan ligt er weinig weerstand verder omhoog volgens de analist.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer bitcoin shorts dan longs

Volgens Decentrader ziet het er echter naar uit dat handelaren weer meer short posities in nemen dan long posities. Dat suggereert dat het merendeel een koersdaling verwacht. Dat kan echter ook weer tot een zogenaamde short squeeze leiden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Steeds meer BTC naar kleine investeerders

Analist Maartunn meldt dat het aanbod in handen van particuliere investeerders alsmaar toeneemt. Kleine investeerders bezitten nu meer dan 20% van het totale aanbod. Het is echter ook een teken dat de grote investeerders vooralsnog weg blijven.

Einde bearmarkt in zicht?

Toch lijkt het einde van de bearmarkt in zicht, meldt analist James V. Straten. Elke keer dat de zogenaamde short-term holder realized price, of de reële prijs voor korte termijn houders, die van lange termijn houders inhaalde, was dat het einde van de bearmarkt. Langzamerhand komen deze twee cijfers weer dichter bij elkaar in de buurt.

Eigen crypto van PSG stijgt hard na overwinning op FC Barcelona

Ervaren handelaren maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken ervaren handelaren gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Via deze link kun je een gratis account aanmaken, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Je komt hiermee ook in aanmerking voor leuke acties en aanbiedingen! Zo verloten we wekelijks crypto aan lezers die bovenstaande link gebruiken. 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie