Timo Bult Timo Bult
27/06/2022 07:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2022 07:45

Bitcoin koers vecht met $21.600: Hier liggen belangrijke weerstanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vecht met $21.600: Hier liggen belangrijke weerstanden

Foto: interestingworks/Shutterstock

Een nieuwe week is begonnen! Met deze bitcoin (BTC) marktupdate ga jij goed voorbereid de week van start, met in deze update de belangrijkste weerstandsniveaus en on-chain data die mogelijk wat positieve signalen afgeven.

Bitcoin is onderweg naar een nieuwe all time high in 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stoeit met weerstand

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen dagen. De bitcoin koers steeg de afgelopen dagen weer boven de $20.000 en stuit daar nu op een belangrijke weerstand. Deze weerstand ligt bij ongeveer $21.600 en werd de afgelopen week al een paar keer eerder getest, zo ook dit weekend. Een uitbraak blijft vooralsnog uit, al bevindt de BTC koers zich nog altijd vlak onder dit prijsniveau.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op crypto exchange Coinbase $21.333. De bitcoin euro prijs op Bitvavo bedraagt 20.170 euro.

Kortom, voor de bulls is het zaak om de $21.600 te breken. Belangrijk is dat, mocht dit lukken, het volume ook weer aantrekt om het momentum extra kracht bij te zetten. Het handelsvolume is sinds de dip op 13 juni flink afgenomen. De volgende belangrijke support ligt vervolgens bij $22.500, het prijsgebied waar we de 200-weken moving average (MA) vinden.

Zakken we toch weer dieper dan is de cruciale support het prijsgebied bij $20.000. Zakken we ook hier doorheen dan is $18.000 het volgende prijsgebied waar kopers op de loer kunnen liggen.

Bitcoin on-chain data: BTC naar exchanges naar 11-maanden low

Dan de on-chain data. Daar zien we wat interessante dingen gebeuren, waaronder het feit dat het aantal bitcoin wallets dat BTC naar crypto exchanges verstuurt, een 11-maanden dieptepunt heeft bereikt. Dit zou een indicatie kunnen zijn dat de verkoopdruk afneemt.

Verder is te zien dat de exchange outflows de afgelopen week negatief was. In totaal werd er netto $358,2 miljoen aan bitcoin weggehaald bij de exchanges. Ook dit kan worden opgevat als een potentieel bullish ontwikkeling. Al moet men hier niet vergeten dat dergelijke data snel om kan slaan en dus als onderdeel van het totaalplaatje moet zien.

Advertentie

BTC miners zien nog altijd extreem lage omzet

Ten slotte data afkomstig van de bitcoin miners. Hun omzet ligt door de gedaalde koers en afgenomen activiteiten op het netwerk erg laag. Mocht dit voor een langere tijd laag blijven, of zelfs nog verder dalen, dan kan het zo zijn dat miners meer bitcoins moeten gaan verkopen.

Bitcoin ETF’s zijn een ‘gamechanger’ voor het crypto landschap
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie