Timo Bult Timo Bult
17/09/2021 06:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2021 06:42

Bitcoin koers vormt “perfecte bull flag”? Exchanges zien weer meer BTC wegstromen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vormt perfecte bull flag Exchanges zien weer meer BTC wegstromen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) stuitte gisteren op weerstand bij $48.000 en zakte vervolgens iets terug. Nu zien we echter dat de koers toch weer stijgt nadat de support bij $47.000 aangetikt werd. Wat zeggen de analisten over deze situatie? In dit artikel vind je een aantal interessante tweets!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin vormt “een perfecte bull flag”

Te beginnen met een tweet van Pentoshi. Hij toonde zijn 270 duizend volgers een grafiek van de bitcoin koers en ziet hierin “een perfecte bull flag.” Een bull flag is een patroon dat zich vormt na een periode van stijgingen. Sinds 13 september steeg de BTC prijs vrijwel in een rechte lijn omhoog (vlaggenstok) om een paar dagen daarna te consolideren (vlag).

Zo’n patroon kan een positief voorteken zijn voor verdere stijgingen. De analist geeft in zijn tweet ook een aantal mogelijke dingen die deze verdere stijgingen kunnen initiëren:

“Vertel me dat dit geen perfecte bull flag was in een perfecte S/R-test in de zone met vraag

Houd rekening met het alt-aanbod en het komende ETF-seizoen. Dat zullen waarschijnlijk de belangrijkste drijfveren zijn + onthullingen [van bedrijven die bitcoin hebben gekocht]”

https://twitter.com/Pentosh1/status/1438657696882905092

In reactie op deze bovenstaande tweet reageren een aantal mensen met te stellen dat het handelsvolume toch echt afneemt, ondanks de flinke stijgingen. Maar dat is volgens Pentoshi te verklaren door onder andere de afnemende bitcoin voorraad die op de markt beschikbaar is. “Bitcoin voorraad ligt op een all-time low,” aldus de analist. Daarnaast haalt hij aan hoe crypto exchange FTX een steeds groter marktaandeel inneemt en dus de volumes op andere exchanges ook hierom kunnen afnemen.

Advertentie

Whales kochten weer $1,5 miljard aan bitcoins

Die voorraad neemt al een tijd af. Mensen die bitcoin kopen zetten deze steeds vaker op een externe wallet. Hierdoor zijn de bitcoins niet meer beschikbaar op de markt (aanbod neemt af) en lijken ook steeds meer mensen een positie voor de lange termijn in te nemen. On-chain analist Will Clemente gaf vannacht nog een update waaruit blijkt dat deze trend ook gisteren gewoon is doorgezet:

“Whales kochten vandaag nog eens 31.848 BTC, wat overeenkomt met $1,5 miljard, en Exchange-saldi zijn nu 10 opeenvolgende dagen gedaald.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie