Kevin Schijven Kevin Schijven
09/12/2022 08:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2022 08:44

Bitcoin koers weer boven $17.000, maar whales verkopen massaal BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

Bitcoin (BTC) hield gisteren vlak boven $16.800 stand en begon tegen het eind van de middag te stijgen. Toen bitcoin bij $17.000 aanklopte, maakte de koers een flinke sprong en schoot door naar een piek van $17.300.

Bitcoin tikte later in de nacht nogmaals die piek aan en houdt vooralsnog stand boven $17.200. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $1.7205 op Binance en €16.280 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,3% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 20%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $331 miljard en de dominantie op 38,6%. De Fear & Greed Index komt uit op 26 (Fear).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin short squeeze

De koersstijging van bitcoin zorgde gisteren voor een zogenaamde short squeeze. Maar liefst $5 miljoen aan short posities werden in slechtst 15 minuten geliquideerd, meldt analist On-Chain College:

Advertentie

Whales verkopen hun bitcoin

CryptoQuant meldt dat bitcoin whales echter nog steeds aan het verkopen in plaats van aan het accumuleren zijn. Volgens de analisten moeten we eerst eeen duidelijke omkeer in deze trend zien voordat de koers naar hogere prijzen kan stijgen.

Analist Ali Martinez voegt daaraan toe dat 33 whales, die 1.000 tot 100.000 BTC in bezit hadden, het netwerk hebben verlaten. Ze verkochten zo’n 20.000 BTC in de afgelopen 96 uur. Dat kan voor flink wat verkoopdruk zorgen.

Crypto ontbijt: Onrust door Ripple & Kucoin zaken, maar ETFs bloeien
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Volgende week CPI en FOMC achter elkaar

Het ziet er vooral naar uit dat financiële markten inmiddels volgende week afwachten. Aanstaande dinsdag worden namelijk de Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd in de consumentenprijsindex (CPI).

Dan volgt gelijk een dag later de Federal Open Market Committee (FOMC) en zal de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, aankondigen met welk percentage de rente in de VS verhoogd wordt. De markt verwacht momenteel een verhoging van 0,5%.

De financiële markten wachten op een zogenoemede “Fed pivot” ofwel een omkeer in het monetaire beleid van de Fed. Echter, zoals analist Jan Wüstenfeld hieronder aantoont, kan dat historisch gezien nog wel even duren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie