Kevin Schijven Kevin Schijven
03/03/2022 10:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2022 10:12

Bitcoin koers zakt iets, maar accumulatiefase lijkt te zijn begonnen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt iets, maar accumulatiefase lijkt te zijn begonnen

Foto: ViewFinder nilsophon/Shutterstock

Bitcoin (BTC) dipte gisterenochtend al onder $44.000, maar herstelde vervolgens en leek hier stand te houden. Enkele uren later verloor de bitcoin koers toch grip en zakte toen naar $43.500. Daar maakte bitcoin in eerste instantie een flinke bounce.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beweegt vooral zijwaarts

Bitcoin tikte gisterenmiddag na de bounce op een aantal cryptocurrency-exchanges zelfs $45.000 aan, maar de koers werd daar direct afgewezen. Bitcoin zakte vervolgens weer snel, leek even support te vinden rond $44.350, maar zakte toen verder naar $43.700. Vervolgens kon bitcoin weer iets stijgen, maar ditmaal was de weerstand rond $44.150 al te groot.

Gedurende nacht zakte bitoin naar $43.500 en dipte vanochtend even naar $43.100. Bitcoin herstelde vervolgens iets en komt op het moment van schrijven op $43.300 uit op Binance en €39.000 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin 1,5% in de min ten opzichte van 24 uur geleden

Advertentie

‘Nog’ geen sprake van pullback

Dat tussen de $44.000 en $45.000 veel weerstand zou liggen, waarschuwden we de laatste tijd vaker voor. Er werd al gevreesd voor een mogelijke pullback. Sommige beleggers hopen daar juist op, zij zien dat namelijk als een kans. Tot nu lijkt het zeer mee te vallen en houdt de koers sterk stand. Het is echter alsnog mogelijk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe accumulatiefase voor bitcoin

Analisten spreken ondertussen over een mogelijk nieuwe accumulatiefase. Vooral kleinere investeerders zijn aan het kopen, blijkt uit data. Dat is een zeer bullish teken, aangezien het aangeeft dat de vraag weer stijgt en ditmaal op een gezondere manier dan de overleveraged markten van enkele weken geleden.

Toch is er nog een grote mate van terughoudendheid te merken op de markt. Er zijn nog altijd veel zorgen omtrent de verdere escalatie in Oekraïne alsmede over de aankomende rentetariefverhoging van de Federal Reserve. Over die laatste lijken de zorgen inmiddels wel af te nemen. Door de oorlog lijkt de Fed nu al aan te geven de tarieven minder sterk te verhogen dan het oorspronkelijk van plan was. Er wordt gespeculeerd dat de angst hieromtrent wellicht al ingesprijsd is. De publicatie van de consumer price index is op 10 maart, dan volgt de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting op 16 maart.

https://twitter.com/JohalMiles/status/1499011168467312643

De markt speculeert verder dat als de $45.000 wordt doorbroken, bitcoin plotseling snel zou kunnen stijgen. Mocht dan inderdaad de FOMO terugkeren, dan is dit zeker mogelijk. Toch wordt wellicht onderschat dat boven de $45.000 nog genoeg niveaus liggen waar ook veel weerstand waarschijnlijk ligt. De 200-dagen exponential moving average ligt momenteel rond $45.700 en de 50-weken simple moving average rond $47.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie