Timo Bult Timo Bult
09/04/2024 18:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 18:55

Bitcoin koers zakt onder $69k, Nederlandse analisten delen verwachting

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt onder $69k, Nederlandse analisten delen verwachting

Foto: Atichat Wattanasin Stone/Shutterstock

Nadat bitcoins (BTC) koers gisteren de week nog bijzonder positief begon, was de dinsdag minder leuk. BTC daalde de afgelopen 24 uur met bijna vier procent in waarde. Wat zeggen de analisten over deze daling? In dit artikel geven we je een overzicht.

Bitcoin koers in afwachting van belangrijke data

Zoals gezegd daalde de bitcoin koers behoorlijk de afgelopen 24 uur. Waar de prijs gistermiddag nog een piek bereikte bij 72.777 dollar, handelt BTC nu weer onder de 70.000 dollar bij 68.000 dollar.

Veel handelaren zullen in spanning afwachten wat de Amerikaanse inflatiecijfers voor maart zullen brengen. Deze cijfers worden morgenmiddag gepubliceerd. Hier en daar zijn wat signalen dat deze mogelijk hoger kunnen uitvallen dan verwacht, of langer op een hoger niveau kunnen blijven plakken.

‘BTC kan de $69k maar niet loslaten’

De Nederlandse analist Daan Crypto Trades valt op dat de koers dichtbij de 69.000 dollar blijft plakken, “wat het prijsrecord van 2021 was.” Bitcoin handelt hier inmiddels al bijna een maand waarbij een definitieve uitbraak omhoog of omlaag uitblijft. “Hij blijft maar terugkomen om hoi te zeggen,” aldus de analist.

Een andere Nederlandse analist, de Bitcoin Consultant, denkt dat de huidige daling onderdeel kan zijn van een zogenoemde bulltrapMocht dit scenario zich uitspelen dan verwacht hij een daling richting de prijsregio van 58.000- tot 60.000 dollar. De 65.000 dollar zou hierbij de eerste halte kunnen zijn.

De analist Michaël van de Poppe, tevens een Nederlander, schrijft op X niets bijzonders te zien in de huidige daling, “bitcoin zet de consolidatie voort, niets speciaals.” Verder verwacht hij nog voor de halving mogelijk een piek richting het huidige prijsrecord.

Paniek bij BTC investeerders gevolgd door optimisme

Het analyseplatform Santiment laat in een post op X zien dat uit data van social media blijkt dat er in eerste instantie paniek uitbrak bij de bitcoin handelaren. Die paniek leek een piek te vinden vlak nadat de koers onder de 69.000 dollar zakte.

Niet lang daarna werd echter duidelijk dat er ook een hele groep handelaren zijn die de dip juist als kans zien. Een dip biedt mogelijk een mooi instapmoment. Daarnaast zouden er veel posts zijn geplaatst waarin gebruikers wordt herinnerd aan het feit dat de bitcoin halving over 10 dagen plaats zal vinden.

Santiment merkt echter op dat de paniek idealiter hoog blijft. Dat zou de kans op een stuiter namelijk vergroten, blijkt uit historische gegevens.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie