Bitcoin koersanalyse: waarde daalt 2,5% maar hulp onderweg

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/ oatawa

De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met 2,5% gedaald en BTC wordt nu verhandeld voor iets meer dan 23.000 euro. Reden tot paniek? Zeker niet, er is namelijk een belangrijke supportzone die bitcoin er van kan weerhouden verder te zakken.

Bitcoin koers support in augustus

De grafiek hieronder komt van Tradingview en laat de koers van bitcoin in euro’s zien. Elke candle staat voor 1 uur en de grafiek beslaat heel augustus. In deze maand heeft bitcoin 8 keer gedanst rondom de supportzonde van 22.800 euro.

De laatste keer dat deze zone als support diende was gisteravond om 22:00 uur om vanaf dat moment omhoog te stuiteren. Voor de dollartraders onder ons, bij Binance stuiterde de bitcoin koers op 23.200 dollar.

Bitcoin test de daily 20MA

Er is nog een interessante indicator om naar te kijken, en dat is het bewogen gemiddelde (moving average) van de afgelopen 20 dagen. De blauwe lijn in de grafiek hieronder geeft die 20MA-indicator weer. Elke candle staat nog steeds voor 1 uur.

Het bewogen gemiddelde van de afgelopen dagen is 23.064 euro en op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor 23.077 euro. Gisterenavond bleek deze lijn een weerstand te zijn, maar op dit moment (letterlijk op dit moment) fungeert de 20MA als een supportzone.

Als bitcoin hier doorheen zakt kan het zijn dat de koers hier een aantal uur omheen danst om verder te zakken. Maar voor de bitcoiners onder ons is het te hopen dat de koers hier juist omhoog stuitert.

Welke prijszones moet bitcoin koers beslechten?

Het woord support is in dit artikel al een aantal keer gevallen. Dit kun je zien als een zone waar de bitcoin koers omhoog kan stuiteren. Het tegenovergestelde is een resistance, ofwel een weerstandszone. Wil bitcoin groeien dan moet een voor een afgerekend worden met deze weerstandzones.

De eerste resistance op korte termijnsresistance is 23.300 euro, hier zakte bitcoin gisteren doorheen, en is de afgelopen dagen meermaals een resistance/support gebleken.

Daarna volgt 24.000 euro, een mooi rond getal en de koers heeft deze zone de afgelopen paar dagen ook als support en resistance gebruikt. Maar als bitcoin echt spierballen wil laten zien, dan moet op korte termijn afgerekend worden met 24.280 euro.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie