Roan Egberts Roan Egberts
15/01/2024 16:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 15:29

Bitcoin-koning Saylor waarschuwt voor ‘deepfake’ video’s van hem: Let op

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-BTC-Saylor-deepfake-AI

Foto: Shutterstock/Tero Vesalainen

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken: deepfake video’s, oftewel nepvideo’s gecreëerd met kunstmatige intelligentie (AI). Vaak gaat het om een bepaald crypto project dat promoot wordt, terwijl deze helemaal niet bestaat of verwijst naar een frauduleuze link om jouw gegevens te achterhalen. Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, heeft dagelijks te maken met deepfake-video’s van zichzelf.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Steeds meer deep-fake video’s van Michael Saylor

In een overtuigende video, gecreëerd door AI, wordt vaak een soort bitcoin (BTC) promotie aangeprezen en belooft binnen aanzienlijke tijd iemands bitcoin te verdubbelen. Vaak zie je hierbij bekende gezichten zoals die van Elon Musk, maar dus ook die van Michael Saylor.

Saylor onthult dat zijn team dagelijks ongeveer 80 nepvideo’s van Saylor zelf verwijderd van het internet. De video’s worden gegenereerd door kunstmatige intelligentie (AI). De meeste van deze video’s hebben te maken met bitcoin, waarin het bedrijf zelf ook erg actief in is.

In een bericht van 13 januari van Saylor op X, voorheen twitter, laat hij aan zijn 3,2 miljoen volgers weten dat ze gewaarschuwd moeten zijn voor het groot aantal deep-fake-video’s die op het internet te vinden zijn. Hij merkt ook op dat oplichters steeds vaker gebruikmaken van AI gegenereerde video’s.

Advertentie

Wees gewaarschuwd

Saylor geeft zelf aan dat er geen risicovrije manier is om uw bitcoin te verdubbelen. Ook MicroStrategy gaat geen bitcoin weggeven aan degene die qr-codes scannen. Vorige week meldden nog verschillende gebruikers dat er weer een deepfake was opgedoken. Hierin beloofde een neppe Saylor om geld van mensen te verdubbelen.

In december waarschuwden cyberbeveiligingsexperts dat door de snelle ontwikkeling van AI-technologie ook deepfake-video’s steeds realistischer zullen worden. Verder gaf blockchain-analist Jesse Leclere aan dat phishing steeds gevaarlijker wordt door de ontwikkeling van AI-technologie.

Ook in de Verenigde Staten waarschuwden functionarissen van wetshandhaving voor het feit dat oplichters meer en meer gebruik kunnen gaan maken van AI. Rob Joyce, directeur van cybersecurity bij de National Security Agency, laat weten dat technologie van AI gebruikt kan worden om illegale activiteiten sneller op te sporen.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie