Ivo Melchers Ivo Melchers
02/03/2024 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 07:11

Bitcoin legende waarschuwt crypto investeerders met verwachting

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin legende waarschuwt crypto investeerders met verwachting

Foto: oatawa/Shuttertock

Zo’n beetje iedere bitcoin (BTC) investeerder staat op het moment in het groen , dankzij de grote koersstijging van de afgelopen week. Bitcoin heeft zich van zijn beste kant laten zien, en staat slechts 11 procent onder zijn all-time high van 69.000 dollar. Terwijl het optimisme logischerwijs enorm toeneemt, waarschuwt Mike Novogratz, de oprichter en CEO van investeringsfonds Galaxy Digital, voor een aanstaande correctie.

Bitcoin investeerders worden gewaarschuwd

Novogratz verscheen afgelopen donderdag in een interview met Bloomberg en deelde zijn kijk op de huidige stand van zaken van de bitcoin koers.

Hij beschreef de huidige rally als een “prijsontdekkingsproces” met de komst van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), die “een nieuw leger” van kopers en verkopers binnenbrengen.

De bitcoin koers schoot de afgelopen week in slechts 3 dagen met meer dan 25 procent de lucht in. Op woensdag werd een absolute piek van nipt boven de 64.000 dollar bereikt, waarna technische problemen op crypto exchange Coinbase een flash crash teweegbracht.

In februari is de koers met grofweg 47 procent omhoog geschoten, en volgens Novogratz is het meer dan tijd voor bitcoin om stoom af te blazen.

In vergelijking met de vorige bullmarkt in 2021, hebben grote institutionele spelers minder hefboomwerking in de huidige cyclus, maar particuliere handelaren zijn te veel met hefboomwerking bezig, zei hij, verwijzend naar de hefbomen die door offshore crypto-handelsplatformen worden aangeboden.

“Er zal een zuivering komen. Mensen kunnen niet zoveel hefboomwerking volhouden,’’ aldus de miljardair.

Specifiek denkt Novogratz dat de koers terug zou kunnen vallen tot zo’n 55.000 dollar. Dit zou een daling van om en nabij de 10 procent betekenen.

Ook JPMorgan verwacht BTC correctie

Eerder deze week kon je tevens lezen dat ook de Amerikaanse bankgigant JPMorgan anticipeert op een neerwaartse koersbeweging voor bitcoin.

De investeringsbank is echter iets pessimistischer dan Novogratz. JPMorgan voorspelt een daling tot een dieptepunt van 42.000 dollar, wat overeen zou komen met een correctie van zo’n 32 procent.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie