Kevin Schijven Kevin Schijven
01/09/2021 08:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 08:45

Bitcoin loopt vast, cardano zakt iets, solana corrigeert, ethereum en xrp stijgen, maar niet zo hard als polkadot

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin loopt vast, cardano zakt iets, solana corrigeert, ethereum en xrp stijgen, maar niet zo hard als polkadot

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de grootste cryptocurrency op de markt het vooralsnog niet lukt om uit breken, nemen de altcoins voorlopig het voortouw. De totale marktkapitalisatie bereikte vanochtend weer even $2,20 biljoen maar zakt op het moment van schrijven weer richting $2,18 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) maakt gisterenmiddag nog even een poging om door $48.000 te breken, maar werd bij $48.250 afgewezen, kelderde toen terug naar $47.000 en dipte afgelopen nacht zelfs even naar $46.600. Vanaf daar begon bitcoin weer licht te stijgen, maar liep vanochtend al rond $47.600 tegen te veel weerstand aan en is nu weer iets aan het zakken.

De volatiliteit van bitcoin neemt steeds verder af en de koers begint in een steeds nauwer bereik te bewegen. De markt ziet er desondanks bullish uit, dus een uitbraak naar boven lijkt onvermijdelijk, maar het is maar de vraag hoe lang dit nog op zich laat wachten en wanneer we weer een hertest van $50.000 zien. De laatste poging was inmiddels alweer meer dan een week geleden en de dominantie van bitcoin zakt vandaag naar 40,5%.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) was maandenlang zeer gecorreleerd met bitcoin, maar wist gisteren uit te breken en los te koppelen. De koers maakt gisterenmiddag in eerste instantie een sprong naar $3.455, het hoogst sinds medio mei, maar werd daar afgewezen en corrigeerde terug naar $3.400. De ether koers hield aan deze nieuwe higher low gedurende de nacht vast en begon vanochtend weer te stijgen. Ether steeg zojuist naar $3.535, het hoogst in vier maanden, maar komt nu wat weerstand tegen. Toch gaat dat gepaard met een stijging in het volume, dus er zit wellicht nog een verdere stijging in.

Cardano (ADA) blijft langzamerhand verder zakken en ook het volume neemt af. De ADA koers maakte een flinke rally begin augustus en bereikte een all-time high (ATH) van $2,95 vorige week dinsdag. Vervolgens corrigeerde de koers terug naar $2,50, maar maakte toen gelijk een stuiter richting deze ATH. Zaterdag tikte ADA nogmaals de ATH aan, maar de koers zit sindsdien in een lichte neerwaartse trend en komt elke dag iets lager uit. Toch lijkt ADA vooralsnog boven $2,80 stand te houden.

Ripple (XRP) maakte gisterenavond een flinke sprong omhoog van $1,15 naar $1,25, een stijging van bijna 9%, maar corrigeerde toen ook gelijk weer omlaag. Toch lijkt de koers boven $1,18 stand te houden terwijl deze nog naar $1,10 dipte op dinsdag. Met een toenemend volume probeert XRP momenteel door $1,20 te breken.

Solana (SOL) bereikte gisterenmiddag wederom een nieuwe ATH van $128,8. De SOL koers steeg met maar liefst 90% omhoog vanaf afgelopen donderdag, dus een correctie is dan ook geen verassing. SOL corrigeerde gisteren na de ATH flink omlaag en dipte afgelopen nacht even naar $105, maar de koers lijkt over het algemeen stand te houden boven $110.

Polkadot (DOT) is vandaag de sterkste stijger op de markt onder de top 10 grootste crypto. De DOT koers steeg vanaf $25 op maandag naar een piek van $31,8 afgelopen nacht, dat is een stijging van 27% in anderhalve dag. DOT corrigeerde daarna iets omlaag maar blijft boven de $30 hangen en met een toenemend volume zit wellicht nog een verdere stijging in het verschiet.

Vlak buiten de top 10 zien we terra (LUNA) ook na een enorme rally nu met 7,5% omlaag corrigeren. Audius (AUDIO) en Cosmos (ATOM) staan vandaag 8% in de min en fantom (FTM) corrigeert vandaag met zelfs 17% omlaag. Toch staat de FTM koers alsnog bijna 200% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie