Ivo Melchers Ivo Melchers
09/06/2023 07:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2023 07:15

Bitcoin migratie: Meer BTC komt in handen van Aziatische investeerders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/ilolab

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die bezig is aan een ware oorlogsstrijd met de gehele crypto-industrie terwijl Azië juist de deuren lijkt te openen voor innovaties als Bitcoin (BTC) en andere crypto. Het lijkt het perfecte ingrediënt te zijn voor een ware verschuiving in de algehele crypto-adoptie.

Een tijdje terug kon je dan ook al in het Bitcoin nieuws lezen dat de Amerikaanse dominantie wat betreft bitcoin holdings aan het afnemen is terwijl steeds meer bitcoin richting Aziatische wallets vloeit. Inmiddels is deze ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt en het crypto nieuws van de afgelopen week illustreert perfect waarom.

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin verschuiving van westen naar oosten

Volgens aan tweet van crypto-analysebedrijf Glassnode is de koning der cryptocurrencies bezig aan een migratie vanuit de Verenigde Staten naar Azië.

Sinds medio 2022 is de hoeveelheid BTC die wordt aangehouden door Amerikaanse entiteiten namelijk met maar liefst 11 procent gedaald. Tegelijkertijd is het aandeel van Europa met slechts 1,1 procent toegenomen, wat zich vertaalt in een herverdeling van west naar oost. De dominantie van Azië wat dat betreft is namelijk met maar liefst 9,9 procent de lucht in geschoten

Het aandeel van het BTC aanbod dat in handen is van Amerikaanse entiteiten begon met dalen in maart 2021 maar kwam in mei van dit jaar in een  stroomversnelling.

De maatstaf die hier wordt gebruik is de Year-over-Year Supply Change: een probabilistische tool die aannames doet over het eigendom van de BTC aanbod op basis van het tijdstip waarop het beweegt. 100 procent waterdicht is het dus niet, maar het geeft wel een indicatie van hoe het huidige circulerende aanbod verdeeld is.

SEC verjaagt crypto industrie terwijl Azië verwelkomt

De globale verschuiving wordt veelal gestuurd door het vijandige optreden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de positieve ontwikkelingen wat betreft crypto-adoptie in Azië. Terwijl de SEC het crypto-bedrijven steeds moeilijker maakt, lijkt Azië deze juist met open armen te willen ontvangen.

Hong Kong is het boegbeeld van de groeiende adoptie in het oosten: sinds 1 juni mogen crypto exchanges een vergunning aanvragen in het land en veel crypto firma’s staan dan ook te trappelen om hier aan de slag te gaan. Het wil zich manifesteren als een daadwerkelijk ‘crypto hub’ en de Amerikaanse financiële waakhond lijkt hier aan bij te willen dragen door bedrijven weg te jagen.

In de afgelopen week namen de aanklachten vanuit de SEC tegen Binance en Coinbase de voorpagina in beslag in wat lijkt op een nieuwe aanvalsstrijd van de toezichthouder.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie