Max Max
18/04/2024 12:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2024 10:31

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is

Foto: Istvan Csak/Shutterstock

Onder de bitcoin (BTC) miners is een heuse competitie gaande om het eerste block na de bitcoin halving te minen. Door het Ordinals-protocol, dat vorig jaar live is gegaan, kan dit eerste block weleens heel veel geld waard zijn. De beloning voor het block bevat namelijk de eerste ‘satoshi/sat‘ na een bitcoin halving, die ook nog eens een bijzondere eigenschap heeft.

Bitcoin Ordinals-protocol levert miljoenen-NFT op

Met het Ordinals-protocol, dat vorig jaar is gelanceerd, werd het mogelijk om satoshi’s (“sats”) apart te verhandelen als unieke tokens. Men krijgt deze sats als ze een block minen. Hierdoor kon men deze sats (vernoemd naar Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto) ook gaan gebruiken als verzamelobjecten, als een vorm van non-fungible tokens (NFT’s). Hoe unieker de sat, hoe meer deze waard is.

De ontwikkelaar van het protocol, Casey Rodarmor, ontwikkelde een schaal waarin blocks van ongewoon tot mythisch kunnen worden ingedeeld. Zo is bijvoorbeeld elke eerste sat van een nieuw block “ongewoon” en beschrijft men de eerste bitcoin sat ooit als “mythisch”.

Zweden eist bijna $100 miljoen van bitcoin miners
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Miners voeren hun rekenkracht flink op

Door de naderende bitcoin halving zorgen mining bedrijven ervoor dat zij de rekenkracht van hun computers steeds verder opschroeven. Hierbij zouden mogelijk nog krachtigere computers kunnen worden ingezet en zelfs oude hardware weer in gebruik genomen worden. Hoe groter de rekenkracht, hoe groter de bijdrage aan een block. En dus ook een grotere kans om de beloning te ontvangen.

Volgens Thomas Chippas, CEO van Argo Blockchain, kunnen alleen de grootste miners kans maken op de beloning. Veel miners voeren hun werk uit in pools, waarin de kans nog kleiner is dat zij de eerste sat ontvangen.

Advertentie

De potentiële waarde van de eerste sat

Volgens een blog, geschreven door de oprichter van Ordiscan.com, is de eerste sat in een nieuw block minimaal 1 miljoen dollar waard. Van deze soort sats zijn er al duizenden.

Gezien deze bedragen, voorspellen vele in cyptoland dat de waarde van de eerste sat na de halving mogelijk miljoenen waard zal zijn. De eerste sat na de bitcoin halving beschrijft men als “episch” op de schaal. Hierdoor zou de waarde voor deze sat voor fanatieke Ordinals-verzamelaars geschat kunnen worden op maar liefst 50 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie