Ivo Melchers Ivo Melchers
13/11/2023 15:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 11:48

Bitcoin netwerkdeelnemers oogsten bizar record aan omzet op 1 dag

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin netwerkdeelnemers oogsten bizar record aan omzet op 1 dag

Foto: LightField Studios/Shutterstock

Bitcoin (BTC) miners, individuen of entiteiten die transacties valideren en het Bitcoin netwerk beveiligen, hebben afgelopen zondag de hoogste omzet in 2023 binnen geharkt. Het is een direct gevolg van de stijgende bitcoin koers en de hoge transactiekosten die momenteel gelden op het netwerk.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Jaarlijks record aan BTC verdiensten

Bitcoin miners gaan de strijd met elkaar aan door met enorme hoeveelheden rekenkracht complexe wiskundige puzzels op te lossen. De ‘winnaar’ die een nieuw transactieblok aan de blockchain toe mag voegen, ontvangt zowel de block reward als alle betaalde transactiekosten uit het desbetreffende transactieblok. De block reward staat momenteel, tot de volgende Bitcoin halving van april volgend jaar, gelijk aan 6,25 BTC.

Op 12 november verdienden alle miners tezamen een historisch hoog bedrag van bijna 44,2 miljoen dollar, zo blijkt uit data van Blockchain.com. Dit vertegenwoordigt tot op heden de piekomzet van 2023, zoals al aangegeven. De vorige piek was op 8 mei. Toen ging het om een bedrag van iets minder dan 42 miljoen dollar. Destijds bedroeg de bitcoin koers echter grofweg 28.500 dollar, en dus was de omzet in BTC-waarden die dag hoger. Om precies kwam de omzet op 8 mei uit op zo’n 1.467 BTC, terwijl deze gisteren gelijk stond aan ongeveer 1.190 BTC.

Voor de rest van dit jaar schommelde de omzet van miners grotendeels tussen de 20 en 30 miljoen dollar. Een hogere omzet maakt het logischerwijs aantrekkelijker om toe te treden tot het mining-ecosysteem van Bitcoin, wat op zijn beurt weer positief is voor de algehele veiligheid van het netwerk.

De verhoogde interesse wordt weerspiegeld in de stijgende hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het netwerk. Vorige week steeg deze namelijk tot waarden die voorheen nog nooit waren gezien.

Advertisement

Grootste bitcoin miner ziet gigantische omzet-groei

Recentelijk kwam tevens het nieuws naar voren dat Marathon Digital Holdings, de grootste beursgenoteerde Bitcoin miner van het moment, haar kwartaalomzet met 670 procent zag stijgen ten opzichte van een jaar eerder.

Dit is niet alleen het gevolg van de stijgende BTC koers en de toenemende transactiekosten. De totale BTC-productie is namelijk enorm opgeschroefd. In het derde kwartaal produceerde Marathon Digital 3.490 BTC, terwijl dit een jaar eerder 616 BTC bedroeg.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement