Timo Bult Timo Bult
06/02/2022 09:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2022 09:35

Bitcoin nieuwsoverzicht: BTC koers stijgt, impact mining is klein en meer!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Het is zondag en dus dat een nieuwe week weer voor de deur. Maar wat is er de afgelopen week allemaal in Bitcoin-land gebeurd? In dit nieuwsoverzicht een samenvatting van het belangrijkste bitcoin nieuws.

Foto: Varavin88/Shutterstock

Het is zondag en dus staat een nieuwe week weer voor de deur. Maar wat is er de afgelopen week allemaal in Bitcoin-land gebeurd? In dit nieuwsoverzicht een samenvatting van het belangrijkste bitcoin nieuws.

Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

India voert nieuwe Bitcoin-wetgeving in

Te beginnen met nieuws uit India. Daar heeft de overheid namelijk een nieuwe wet geaccepteerd waarmee inkomsten uit cryptocurrencies met 30% worden belast. Het is een vrij hoog tarief en de nieuwe wet wordt dan ook hier en daar bekritiseerd. Toch is het ook goed nieuws dat India crypto officieel erkent. Dit zou de adoptie en ontwikkeling van de crypto-wereld verder kunnen helpen. Het is dus maar net hoe je het bekijkt!

Advertentie

MicroStrategy koopt weer bitcoins

Eigenlijk is het geen nieuws meer omdat het bedrijf het vaak doet; MicroStrategy heeft weer voor miljoenen dollars bitcoins gekocht. Het business intelligence bedrijf kocht de afgelopen periode voor $25 miljoen aan bitcoin waarvoor hij 660 bitcoins op de kop kon tikken. In totaal bezit het bedrijf nu 125.051 bitcoins. Ondanks de daling sinds bitcoins huidige all-time high (ATH) blijft het bedrijf dus gewoon bitcoin kopen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mining impact op klimaat verwaarloosbaar

Crypto-investeringsbedrijf CoinShares kwam deze week met een interessant rapport. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bitcoin miners slechts 0,08% van alle CO2-uitstoot produceren. Dit terwijl Bitcoin als netwerk vaak onder vuur komt te liggen omdat het teveel stroom zou vebruiken en slecht is voor het klimaat. CoinShares noemt de impact zo klein dat het “een afrondingsfout” had kunnen zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC koers stijgt vaak in februari

Na een lange periode van dalingen en kwakkelende koersen gaf de nieuwe maand een klein sprankeltje hoop. Uit historische prijsgegevens blijkt namelijk dat de BTC koers van de afgelopen 9 jaar, februari 7 keer in het groen eindigde. Kijkend naar de huidige koersbewegingen begint februari alvast goed met een BTC koers stijging van 15% sinds 3 februari!

Bloomberg-analist Mike McGlone denkt daarnaast dat bitcoin mogelijk nog een steun in de rug kan krijgen. Het huidige klimaat op de aandelenmarkt en de verwachting dat de Federal Reserve zijn koers zal wijzigen zou namelijk een positieve impact kunnen gaan hebben op een store-of-value activa als Bitcoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie