Roy van Krieken Roy van Krieken
05/02/2022 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2022 15:55

Bitcoin kan om deze reden nog een enorme impuls krijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Topmensen van banken vertrekken naar crypto

Foto: Craig Hastings/Shutterstock

Na weken van haast constante neerwaartse prijsdruk, heeft de bitcoin (BTC) koers eindelijk weer een teken van leven laten zien. Gisteren vond er tot de opluchting van veel cryptocurrency investeerders eindelijk weer een grote koersstijging plaats. Mike McGlone, vooraanstaande commodities analist bij Bloomberg, geeft aan waarom hij gelooft dat de bitcoin koers in de nabije toekomst nog een significante impuls kan verwachten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en de Federal Reserve

Volgens McGlone is de huidige situatie op de aandelenmarkten mogelijk erg positief voor store-of-value activa zoals bitcoin en goud. Hij geeft aan dat door het onzekere investeringsklimaat en kelderende koersen op de beurs er mogelijk iets in gang gezet kan worden waardoor bitcoin flink kan gaan stijgen.

McGlone stelt dat door de huidige staat van de aandelenmarkt, de centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve, van hun mogelijke aanscherping van het monetair beleid afziet om de aandelenmarkt op de been te houden.

Een van die beleidsmaatregelen van de Federal Reserve zou het verhogen van de rentes zijn. Dit perspectief zorgde er recentelijk voor dat binnen zowel de crypto- als de aandelenmarkten erg veel onrust heerste. 

Volgens McGlone zou het scenario, waarin de Federal Reserve de voorgestelde maatregelen uiteindelijk niet doorvoert, erg goed kunnen uitpakken voor bitcoin. Het zou voor investeerders een uitgelezen kans bieden om hun portfolio te diversifiëren. Ondertussen wordt door veel traditionele investeerders bitcoin gezien als een waardig oppotmiddel.

Bitcoin naar $100.000?

Een aantal dagen geleden gaf McGlone nog aan dat hij gelooft dat bitcoin wellicht een bodem zou kunnen neerzetten rond de $30.000. Inmiddels zijn de eerste tekenen van een daadwerkelijke reversal zichtbaar en zou het zomaar eens kunnen dat McGlone gelijk had.

Daarnaast verwacht hij dat door de stijgende vraag en het stagnerende aanbod van bitcoin de koers uiteindelijk tot de magische mijlpaal van $100.000 zal stijgen. Uiteraard is dit slechts een voorspelling en onder geen beding een garantie, maar het is duidelijk dat McGlone goede hoop heeft voor de toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie