Roy van Krieken Roy van Krieken
27/01/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2022 17:04

Ziet bitcoin licht aan het einde van de tunnel?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ziet bitcoin licht aan het einde van de tunnel?

Foto: Daniel Vulin/Shutterstock

De bekende Bloomberg commodities analist, Mike McGlone, heeft zich onlangs uitgesproken over de huidige staat van de crypto markt. Volgens hem zou het zomaar eens kunnen dat de bodem voor zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) dichtbij is en dat er eindelijk weer licht te zien is aan het einde van de tunnel.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bodem

Volgens McGlone is het normaal gesproken vanzelfsprekend dat een activa waarvan de vraag stijgt terwijl het aanbod juist afneemt in waarde zal stijgen. McGlone stelt dat dit precies het geval is bij bitcoin. Aan de ene kant groeit de interesse in de grootste cryptocurrency elk jaar terwijl het aanbod juist kleiner wordt door de zogeheten halvings.

“Volgens de regels van de economie zal een markt met een stijgende vraag en een dalend aanbod na verloop van tijd stijgen.”

Dit feit doet McGlone geloven dat het prijspunt rond de $30.000 voor bitcoin wellicht de bodem kan zijn. Een vergelijkbaar scenario vond plaats na de heftige crash in mei van 2021. Toen werd ook een bodem rond de $30.000 gevonden en vervolgens maakte de bitcoin koers een gigantische koersbeweging omhoog.

Volgens het model van McGlone is het niet ondenkbaar dat bitcoin dit keer helemaal richting de magische mijlpaal van $100.000 zal stijgen. Uiteraard is het slechts een voorspelling en moet dit eerst nog maar in de werkelijkheid blijken. Desalniettemin is het duidelijk dat McGlone goede hoop heeft voor de nabije toekomst.

Bitcoin bulls

Mike McGlone staat uiteraard al langere tijd bekend als bitcoin bull, maar hij is niet bepaald de enige analist met een positieve blik op de huidige koersen van de crypto markt. Bitcoin en ethereum bulls laten zich niet van de wijs brengen door een enkele koers crash.

Zo liet Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, onlangs nog weten dat hij onder geen beding van plan is om afstand te doen van zijn gigantische bitcoin portfolio. In plaats daarvan zou er juist de komende jaren alleen maar bijgekocht worden.

Ook Ark Invest liet een paar dagen geleden weten dat op de lange termijn hun vertrouwen in bitcoin totaal niet is aangetast door de recent crash. Zij voorspellen zelfs dat de bitcoin koers in voor 2030 kan stijgen tot maar liefst $1 miljoen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement