Ivo Melchers Ivo Melchers
13/04/2023 13:00 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 13:00

Bitcoin ontwaakt en neemt de leiding in een groene cryptomarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstpck/Camilo Concha

In de afgelopen week lijkt bitcoin (BTC) weer wakker te zijn geworden, nadat de volatiliteit steeds verder af aan het nemen was. Bitcoin consolideerde namelijk al een lange tijd rond de $28.000 en wist maar niet door de belangrijke weerstand van $28.600 heen te breken. Op tweede paasdag kwam daar echter verandering in: de koers begon met stijgen en wist de bovenkant van de range waarin we al weken handelde te passeren.

Bitcoin neemt dan ook de leiding in de groene cryptomarkt en weet veel altcoins achter zich te laten qua koersprestaties.

Op het moment van schrijven komt de bitcoin koers uit op $29.977. Hiermee staat de koers momenteel 7% hoger dan zeven dagen geleden. De totale crypto marktkapitalisatie komt uit op $1,228 biljoen en de Fear & Greed Index komt uit op 65 (greed).

Gisteren kwam het al in het crypto nieuws voorbij: Anycoin Direct geeft momenteel gratis 1 miljoen Shiba Inu (SHIB) aan iedereen die zich vandaag nog registreert bij de Nederlandse cryptobeurs.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers

Voorafgaand aan deze week werd er al verwacht dat er een einde zou komen aan de extreem lage volatiliteit binnen de cryptomarkt. Gisteren werden namelijk de nieuwste Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd. Het jaarlijkse inflatiecijfer van maart is op 5,0% uitgekomen, terwijl een waarde van 5,2% werd verwacht. Voor februari kwam de jaarlijkse inflatie nog uit op 6,0%.

De kerninflatie (Core CPI) kwam uit op 5,6%, wat exact het cijfer is dat veel analisten verwachtten. Echter is het wel 0,1% hoger dan de maand ervoor.

De bitcoin koers is tot dusver nog geen duidelijke richting ingeslagen sinds de publicatie van de inflatiecijfers.

Advertentie

Ethereum Shapella update is gelanceerd

Daarnaast vond gisteren de lang geanticipeerde netwerkupdate voor Ethereum (ETH) plaats. Deze update, genaamd Shapella, maakt het eindelijk mogelijk om ETH op te nemen uit de staking contracten. Hiermee is de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake volledig afgerond.

Wat het effect zal zijn op de ETH koers zal in de komende dagen duidelijk worden, maar crypto analysebedrijf Glassnode verwacht dat de verkoopdruk wel mee zal vallen en dus de negatieve impact op de koers gering zal zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin neemt de markt op sleeptouw

Bitcoin weet al een tijdje beter te presteren dan vele altcoins, wat de dominantie van BTC ten goede komt. Op het moment van schrijven komt de dominantie uit op 47,2%. In het begin van het jaar was de dominantie nog net onder de 40%, wat impliceert dat BTC veel terrein heeft gewonnen binnen de marktkapitalisatie van de huidige cryptomarkt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana is de hardste stijger van de week

In de afgelopen week wist solana (SOL) zichzelf te kronen tot de hardste stijger van de week. In de afgelopen zeven dagen is de koers met bijna 15% gestegen, waardoor het momenteel uitkomt op $23,65.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano in het groen na komst nieuwe wallet

Cardano (ADA) wist deze week ook een mooie stijging neer te zetten op het moment dat BTC de lucht in schoot. In zeer korte tijd steeg de Cardano koers namelijk met ongeveer 5% en kwam daarmee kort boven de $0,41 uit. Op het moment van schrijven staat de koers net boven de $0,40.

Het meest recente Cardano nieuws is dat Input Output Global (IOG), het bedrijf achter het smart contract netwerk, de eerste native light wallet voor het netwerk heeft gelanceerd. Deze nieuwe op browser-gebaseerde wallet, genaamd Lace, zet de deuren voor het cardano ecosysteem wagenwijd open.

1 miljoen SHIB gratis

Gratis en voor niets jezelf kronen tot miljonair wat betreft SHIB holdings: vandaag kan het bij Anycoin Direct. Het enige wat je hiervoor moet doen is een account aanmaken én een succesvolle order plaatsen. Binnen één werkdag zul je dan de 1 miljoen SHIB in je persoonlijke Vault vinden. Let op: deze actie is alleen vandaag nog geldig.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie