Simon Bosch Simon Bosch
17/08/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2023 18:30

Bitcoin op de lange termijn, PlanB deelt zijn visie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin op de lange termijn, PlanB deelt zijn visie

Foto: NESPIX/Shutterstock

Hoor je mensen wel eens zeggen ‘dit keer is het anders’? De kans is groot dat het gaat over financiële markten als je dit hoort. Maar volgens sommigen klopt er helemaal niets van dit idee. Ook de bitcoin-analist PlanB wil deze uitspraak niet horen. Dat zou betekenen dat de bitcoin koers helemaal niet hard gaat dalen en juist nog veel verder gaat stijgen.

Bitcoin en Ethereum zijn beide nu ‘immuun’ voor dit soort aanvallen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan alleen maar stijgen?

In een video beschrijft de Nederlandse voormalige institutionele investeerder uitgebreid hoe de Relative Strength Index (RSI) er de afgelopen jaren uitziet voor bitcoin (BTC). Dit is geen obscure indicator, en zelfs een indicator waar talloze analisten over uitleggen. Toch is zijn insteek erg opvallend.

De RSI meet wat de koers doet ten opzichte van een bepaalde moment voor die tijd. Doordat de indicator alle punten op een grafiek toont kun je gemakkelijk trends herkennen. Een waarde van onder de 50 is een dalende trend, en een waarde boven de 50 suggereert dat de koers in een stijgende trend zit.

PlanB benadrukt dat de indicator voor bitcoin op de lange termijn nauwelijks onder de 50 uitkomt. Dat is tot nu toe gekomen doordat de prijs eigenlijk alleen maar is gestegen over het afgelopen decennium.

Advertentie

Bitcoin top pas eind 2024?

Ook heeft hij de tijd die bitcoin heeft en had tot de eerstvolgende bitcoin halving meegenomen. Opvallend is dat elke bodem groen en blauw is, wat vlak vóór de halving is, en elke top van de RSI is rood. Op dit moment is de indicator lichtblauw, wat suggereert dat we nog lang niet de top hebben bereikt.

Sterker nog, de analist denkt dat de eerstvolgende bullmarkt nu zo ongeveer is begonnen. Volgens zijn conservatieve schatting eindigt de optrend dan vlak onder de stock-to-flow-waarde, die na de halving op 500.000 dollar zal staan. Hij schat dat de prijs dan rond de 300.000 dollar ligt, die we eind 2024 tot in de loop van 2025 zouden kunnen bereiken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie