John van Meer John van Meer
15/01/2024 14:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 12:57

Bitcoin op weg naar lagere prijzen, maar $80.000 dit jaar is mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin op weg naar lagere prijzen, maar $80.000 dit jaar is mogelijk

Foto: De Bitcoin Consultant

Welkom bij deze nieuwe video-analyse, waarin ik uitgebreid de bitcoin koers analyseer. Sinds de historische goedkeuring van Exchange-Traded Funds (ETF’s) vorige week bevindt de koers zich in een neerwaartse trend. Ik deel mijn visie en verwachtingen voor de komende tijd, gebaseerd op technische analyse.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-bedenker was ‘geïnteresseerd’ in XRP
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin analyse

Bitcoin maakt een lelijke ‘shooting star’ candlestick op de wekelijkse zoals het vaker heeft gedaan voordat een grotere correctie plaatsvond. Op korte termijn is er een dead cat bounce mogelijk naar de $45.000 – $46.000. Daarna is het waarschijnlijk dat de correctie verder inzet naar $35.000 en eventueel $25.000.

Echter zou een correctie als deze meer dan gezond zijn om weer verder te kunnen knallen. Na een dip richting eerder genoemde prijzen zou juist een bullish structuur ontstaan, die de koers van bitcoin voor het einde van het jaar naar $80.000 kan brengen.

Hiermee zou de huidige recordprijs van 69.000 dollar, dat in november 2021 werd bereikt, overschreden worden.

Advertentie

ETF-nieuws en invloed op Bitcoin

Het recente nieuws over BlackRock die bijna 500 bitcoins aan hun portefeuille toevoegt, ter waarde van $500 miljoen, wijst op groeiende interesse in digitale activa. Het bedrijf heeft nu 11.000 bitcoins in spot Bitcoin ETF’s. Dit kan zorgen voor koersschommelingen, maar op lange termijn wordt het als bullish beschouwd.

Met de goedkeuring van Bitcoin ETF’s door BlackRock en de lopende aanvraag voor Ethereum ETF’s, lijkt de institutionalisering van crypto verder door te zetten.

Terwijl sommige grote spelers, zoals Vanguard, terughoudend zijn, tonen anderen, waaronder Fidelity en Invesco, toenemende interesse. Deze ontwikkelingen kunnen op korte termijn voor volatiliteit zorgen, maar op lange termijn worden ze als bullish beschouwd.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie