Thom Derks Thom Derks
27/03/2023 18:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2023 18:30

Bitcoin portfolio Andrew Tate uitgelekt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin portfolio Andrew Tate uitgelekt

Foto: LCV/Shutterstock

Zelfs als je het afgelopen jaar onder een steen leefde, dan heb je waarschijnlijk wel van Andrew Tate gehoord. De social media grootheid en voormalig professioneel kickbokser maakte in korte tijd naam en faam op het internet met zijn controversiële uitspraken. Inmiddels zit Andrew Tate samen met zijn broertje Tristan in de gevangenis in Roemenië, waar beiden verdacht worden van mensenhandel. Nu lijkt het crypto portfolio van de heren uitgelekt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Andrew Tate bezit vijf bitcoin

Waar Tate de afgelopen periode een redelijk grote mond had over zijn bitcoin (BTC) portfolio, blijkt nu dat het allemaal wel meeviel. De Roemeense autoriteiten namen de bitcoin van Tate namelijk in beslag en uiteindelijk ging het om ‘slechtst’ vijf bitcoin van de grote man. Tegen de huidige koersen gaat het daarmee alsnog om een bedrag van ongeveer 134.500 dollar.

Dat is een stuk minder dan de 600.000 dollar die hij zogenaamd in 12 miljoen dollar omtoverde, waar hij in een podcastaflevering van Anthony Pompliano over opschepte. Het kan natuurlijk zijn dat hij een deel van zijn crypto-vermogen heeft weten te verhullen voor de autoriteiten, maar het zou ook niemand verbazen als Tate liegt over zijn financiële situatie.

Ook broertje Tristan Tate bezit niet de miljoenen waar ze beiden zoveel over reppen. Van hem nam de Roemeense politie namelijk 16 bitcoin in beslag. Die 16 bitcoin zijn op het moment van schrijven ongeveer 430.000 dollar waard. Geen miljoenen, maar tonnen dus voor de Tate-broertjes.

Advertentie

Commentaar op Sam Bankman-Fried

Wat wellicht nog leuk is om te vermelden is dat Tate recent ook stevige kritiek uitte op Sam Bankman-Fried, de gevallen CEO en mede-oprichter van FTX. Volgens Tate is Bankman-Fried “nep” en een “oplichter” en had hij al snel door dat de boel daar niet in de haak was.

“FTX is een perfect voorbeeld. Als deze **** een dikke Lamborghini reed en een grote diamanten klok om de pols had en het leven leidde wat een miljonair zou moeten leven, dan zou ik hem veel meer vertrouwen. Maar nadat hij zei ‘Ik rijd enkel een Corolla, ik geef al mijn geld weg en ik probeer te sparen om meer mensen te helpen’, toen ging er een alarmbel af in mijn hoofd.”

Aldus de uitspraken van Tate. Ondertussen zit de man echter in de gevangenis in Roemenië en moeten we afwachten wat daar in de toekomst uitkomt. De Roemeense autoriteiten zullen de heren Tate toch niet helemaal voor niets opgepakt hebben, maar hopelijk krijgen we snel antwoorden op die vragen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie