Erik Juffermans Erik Juffermans
16/12/2022 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2022 15:45

Bitcoin presteert historisch ’t sterkst in Q4, maar ook in bearmarkt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers valt terug door dreigende aanklacht en verkopende whales

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Dit jaar is alles behalve rooskleurig geweest voor de bitcoin (BTC) en crypto markt in het algemeen. Analysebedrijf Delphi Digital laat echter wat ruimte voor voorzichtig optimisme op de korte termijn. Het bedrijf meldt namelijk in een nieuw maandelijks rapport dat bitcoin in de vierde kwartaal van het jaar historisch gezien het best presteert. Er zit echter een addertje onder het gras.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ellende nog niet voorbij?

Of bitcoin ook dit kwartaal nog een positieve prestatie kan neerzetten is nog maar de vraag. Indicatoren op basis van historische patronen zijn namelijk nooit een garantie. Op basis van alle data sinds het begin van bitcoin was kwartaal vier het meest winstgevend.

Echter is dat niet het geval tijdens een bearmarkt. Tijdens een bearmarkt zijn de eerste en vierde kwartalen juist de slechtst presterende periodes voor bitcoin historisch gezien en we zitten momenteel in een brute bearmarkt.

Volgens het onderzoek verloopt de huidige bearmarkt historisch gezien naar verwachting. Wellicht dat bitcoin op de korte termijn de bulls dus nog niet tevreden kan stellen en dat de ogen gericht moeten worden op de zonnige lentedagen van kwartaal twee.

Alhoewel verschillende figuren in crypto land beweren dat de koers rond een macro bottom zit, zijn er ook genoeg analisten die pessimistischer zijn. Zo waarschuwt de bekende Twitter analist Crypto Capo vooor een laatste capitulatie. Deze laatste verkoopgolf kan volgens hem bitcoin laten zakken naar $12.000 dollar. 

Geduld in crypto loont

Hoe men het ook went of keert, met de fundamentele bitcoin data lijkt het goed te zitten. Hoewel er over het exacte tijdstraject gespeculeerd kan worden, mogen we hoopvol zijn. Een grote groep bitcoiners houdt nog altijd zijn BTC stevig vast, ondanks de zware marktomstandheden.

Ook lijken bitcoin whales weer rond de huidige koers bezig te zijn met het accumuleren van BTC. Bearmarkten vragen erg veel geduld van crypto bezitters. Maar het verleden heeft aangetoond dat geduld tijdens zogenaamde crypto winters loont.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie