Timo Bult Timo Bult
20/04/2023 04:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2023 04:50

Bitcoin prijs dipt, dit prijsniveau is belangrijk voor vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin experts: Eerst een koersdip, daarna een forse stijging

Foto: tomeqs/Shutterstock

Bitcoin (BTC) leek de afgelopen dagen goed op weg te zijn om de weerstandszone bij $30.000 daadwerkelijk te breken. De afgelopen 24 uur ketste de koers echter alsnog af. Op het moment van schrijven handelt BTC bij de eerste mogelijke steunzone en dus zal het interessant worden om te zien of deze standhoudt.

Bitcoin nadert bodem na halving, vechain kan 350% stijgen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bulls stuiten op weerstand

Dinsdag en woensdag handelde bitcoin lange tijd vlak boven de $30.000. De BTC prijs kon hier vorige week naartoe stijgen en de bulls proberen sindsdien deze zone te breken. Dat gaat echter niet zomaar, zo blijkt uit de prijsbewegingen van de afgelopen dagen.

Ook gisteren was het weer raak. Ondanks dat bitcoin in eerste instantie weer een aardige stijging liet zien, dipte de koers uiteindelijk alsnog terug onder de $30.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $28.950 op crypto exchange Coinbase.  Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin prijs in euro daarmee uit op 26.434.

Huidige punt kan steun bieden voor BTC

Het huidige prijsniveau vormde eerder deze maand nog weerstand, maar kan nu mogelijke juist support vormen voor de koers. Hier handelde bitcoin tussen 20 maart en 9 april vlak onder.

Gaan we verder terug in de tijd dan zien we dat bitcoin hier in februari en juli 2021, en mei 2022 steun vond. Kortom, een relatief belangrijk punt voor de komende dagen.

Analist Rekt Capital ziet de situatie positief in. Naast het feit dat de daling van de afgelopen dag natuurlijk relatief klein is, noemt de analist het “een luxe” dat de bitcoin dipt. “Iets wat [de bullmarkt in] 2019 niet had,” aldus de analist in een tweet.

In de gedeelde grafiek is een vergelijking te zien met 2019. Toen handelde bitcoin tevens relatief lang onder een weerstandszone om vervolgens uit te breken en een tijdje in een range te handelen. Ditzelfde lijkt zich nu uit te spelen, alhoewel de grote vraag natuurlijk blijft of het vervolg ook hetzelfde zal zijn als in 2019.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie