Tim Kamp Tim Kamp
31/12/2023 21:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2023 18:25

Bitcoin prijsvoorspelling: ‘ETF nog niet eens meegerekend’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijsvoorspelling: ‘ETF nog niet eens meegerekend’

Foto: Arsenii Palivoda

Dat de prijs van bitcoin (BTC) in 2023 de $42.000 zal vasthouden, lijkt zo goed als zeker. Ondanks deze voorspelling waarschuwen experts echter dat de goedkeuring van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) nog niet volledig is verrekend in de huidige prijzen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin staat grote stijging te wachten

De cryptomarkt heeft historisch gezien bewezen volatiel te zijn, waarbij prijsvoorspellingen sterk variëren. Deze specifieke voorspellingen worden gedaan door individuen met aanzienlijke ervaring in de wereld van bitcoin. Om te beginnen met cryptohandelaar Chase:

“Technisch gezien bevindt H4 zich in een neerwaartse trend en wil naar mijn mening ongeveer 40,5K. Maar met dat gezegd, de goedkeuring van ETF zou naar verwachting binnen een week of twee moeten komen,” schreef de populaire handelaar Crypto Chase op X (voorheen Twitter).

https://twitter.com/Crypto_Chase/status/1741420609773408737

Cryptotrader WhalePanda verwacht een beperkte opwaartse stijging rond de goedkeuring, gevolgd door een correctie.

“Goedkeuring van de ETF brengt ons naar ongeveer $50K. (…) Daarna gewoon een gestage stijging zoals in een normale bitcoin-bullmarkten, die $70k passeert in april-mei met enige stagnatie in de zomer en dan eindigt het jaar rond $100k-120k.” Aldus WhalePanda in een X-post.

Volgens de analist zou BTC wel enigszins kunnen dalen in de maanden voor een potentiële ETF goedkeuring. Des te langer het duurt, des te groter de daling is wat hij voorspelt. Hij ziet de koers echter niet meer onder de $38 duizend dalen.

Advertentie

Eerst Bitcoin ETF, gevolgd door altcoins

De kwestie rondom de spot Bitcoin ETF blijft zorgen voor verdeeldheid, ook richting het einde van het jaar. Adam Back, de CEO van de blockchain-startup Blockstream, benadrukte herhaaldelijk de prijsstijging van de Bitcoin Spot ETF nog niet volledig is meegenomen in de marktwaardering.

Altcoins zouden in het aankomende jaar optimaal gaan presteren. Dat voorspelt Nederlander Michaël van de Poppe, de oprichter en CEO van handelsbedrijf MN Trading.

“De totale marktkapitalisatie van crypto steeg van $1 miljard naar $1,62 miljard. De opwaartse beweging is uitstekend, maar lijkt een potentieel hoogtepunt te bereiken. Het gebied rond $1,85 miljard of $2,10 miljard zou een gebied van consolidatie kunnen zijn,” vat hij samen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie