Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
21/02/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 10:04

Bitcoin rally van 2020 maakt me nerveus, aldus topman succesvol cryptocurrency fonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test na korte opleving de $7.200, litecoin (LTC) de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De topman van een succesvol cryptocurrency-fonds heeft zijn gedachten gedeeld over de huidige koers van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), en de cryptocurrency-markt in z’n geheel.
Sam Bankman-Fried sprak in een interview met Venture Coinist en liet weten dat de huidige markt hem totaal niet doet denken aan de laatste rally van 2017. Bankman-Fried is de CEO van FTX en Alameda Research. Twee van de accounts van Alameda Research staan in de top 15 van meest succesvolle accounts op BitMEX met een winst van ongeveer $67 miljoen. Het bedrijf zou naar verluidt $1 miljard aan transacties verrichten op dagelijkse basis, voornamelijk door gebruik te maken van arbitrage.
Toen Bankman-Fried werd gevraagd naar hoe hij de huidige markt beschrijft zei hij “raar”.

Het voelt echt anders dan de bull run van eind 2017, toen je een soort gevoel had dat je op straat liep, iemand tegenkwam en diegene hoogstwaarschijnlijk voor de eerste keer Ethereum overwoog te kopen. Dat gevoel wat je toen had, en dit voelt niet zo. Het is niet dat een gigantische klantenbestand binnenkomt.

‘Raar’ is zo’n beetje het beste woord. Deze rally is raar geweest. Het voelt niet als een het losbreken van enthousiasme. Er is een hoop enthousiasme geweest, maar het is alsof een hond z’n staart kwispelt. Het is overduidelijk dat de markt omhoog ging en mensen toen enthousiast werden – het was niet dat het enthousiasme het eerst was dat mensen motiveerde.

Verder zegt Bankman-Fried dat, als Bitcoins rally van dit jaar was gebeurd op de traditionele markt, het zou voelen alsof iemand beschikt over voorkennis. Het verwart je omdat het voelt alsof een select groepje enthousiast is en daarmee de prijs opdrijft. Maar wat als ze verkopen?
Onder aan de streep maakt de rally van dit jaar Bankman-Fried nerveus. Hij zegt dat hij voorzichtig is en waarschuwt traders dat hij niet zou opkijken van een flinke correctie.
Onze analist David van Ineveld gaf maandag zijn visie op de bitcoin koers. Volgens hem moeten we nu de weerstandszone bij $10.400-$10.500 goed in de gaten houden. Verder lezen? Klik dan hier voor David’s nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse.

youtube
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie