Robin Hazekamp Robin Hazekamp
24/06/2023 17:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2023 17:01

Bitcoin recap: BTC koers bereikt hoogste punt in jaar tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analisten verwachten bitcoin prijs explosie, maar pas na saaie periode

Foto: Dragos Asaftei / Shutterstock.com

Crypto Insiders staat momenteel vol met positief nieuws over Bitcoin. Dat is niet voor niets, want Bitcoin heeft voor het eerst sinds een jaar de $31.000 doorbroken. Vorige week werd Bitcoin nog onder de $25.000 verhandeld, maar in de afgelopen paar dagen heeft er een indrukwekkende groei plaatsgevonden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stijging door ETF en banken

Afgelopen week is Bitcoin met een groei van 18% gestegen tot boven de $31.000. De munt verhandeld op het moment van schrijven voor $30.680. Een van de oorzaken van de stijging is de aanvraag van BlackRock voor het opzetten van een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) in de VS. Vele verschillende financiële grootmachten gaan BlackRock’s initiatief achterna en hebben ook een ETF aangevraagd. Het is nog maar de vraag of deze ETF’s erdoorheen komen gezien de SEC niet heel enthousiast over ETF’s is. Echter lijkt BlackRock een grotere kans te hebben op succes dan haar voorgangers. 

Advertentie

Financiële reuzen betreden crypto markt

Een andere reden voor de stijging zijn de Deutsche Bank en CACEIS Bank. Deze twee grote banken zijn plannen aan het opzetten voor vermogensbeheerdiensten voor cryptocurrencies. Daarnaast hebben een aantal beursgiganten de crypto markt betreden. De bedrijven Charles Schwab, Citadel, Fidelity en Sequoia hebben samen een crypto exchange opgericht genaamd EDX Markets. Op de exchange kunnen de cryptovaluta Bitcoin (BTC) ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH) worden verhandeld. Voor de tokens, met in het bijzonder Bitcoin, is dit zeer prominent omdat het laat zien dat steeds meer financiële reuzen vertrouwen krijgen in crypto. 

Ook kwam er een onderzoek naar buiten van de cryptobeurs Coinbase dat de Fortune 500 steeds meer vertrouwen lijkt te krijgen om te investeren in de crypto industrie. De Fortune 500 is een lijst van 500 bedrijven die volgens het tijdschrift Fortune de grootste jaaromzet in de VS hebben. Volgens het onderzoek heeft 83% van de Fortune-500 topmannen aangegeven plannen te hebben met de crypto markt. Ook bleek dat meer dan de helft van de bedrijven al investeringsinitiatieven heeft uitgevoerd. 

Nederlandse man raakte €80.000 én vrienden kwijt door cryptofiasco
Nederlandse man raakte €80.000 én vrienden kwijt door cryptofiasco

Stablecoin toevoer kan bullish markt betekenen

Volgens Glassnode is ook de toevoer van stablecoins naar crypto exchanges flink toegenomen. Vaak gebruikt men stablecoins om te investeren in bijvoorbeeld BTC en ETH. Het geeft een stijgend vertrouwen in de crypto industrie weer. Een dergelijke stroom betekent vaak dat mensen meer willen investeren, met name in Bitcoin. Velen zien de instroom van stablecoins naar exchanges als een bullish signaal voor de markt. Wat de Bitcoin koers gaat doen is onzeker, maar het sentiment ligt nog steeds positief. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie