Ivo Melchers Ivo Melchers
21/06/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 16:00

Het regent bitcoin ETF aanvragen: gaat de SEC eindelijk akkoord?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto munt stijgt hard door nepnieuws over Blackrock overname

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Vorige week kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een aanvraag had ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een op spot gebaseerde Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin (BTC). De SEC heeft een drukke periode voor de boeg aangezien er na BlackRock nog drie aanvragen voor bitcoin ETF’s zijn ingediend.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF strijd

De strijd om het lanceren van een spot ETF voor bitcoin lijkt steeds meer toe te nemen. Nadat het nieuws van BlackRock naar buiten is gekomen, hebben Bitwise Asset Management, WisdomTree én Invesco ook een aanvraag voor een spot ETF voor bitcoin ingediend.

Op 16 juni, slechts één dag nadat het nieuws van BlackRock naar buiten kwam, diende Bitwise een herziene versie van een eerdere aanvraag uit juni vorig jaar in. Deze werd destijds namelijk afgekeurd door de toezichthouder.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat WisdomTree, een prominente aanbieder van ETF’s, en Invesco, een Amerikaans investeringsbedrijf zich ook gaan mengen in de strijd voor een bitcoin ETF.

Daarnaast gaat momenteel het gerucht rond dat Fidelity Investments, wat ook een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld is, wellicht eenzelfde stap gaat maken binnenkort.

De aanvragen weerspiegelen de drang van de industrie om investeerders gereguleerde opties te bieden voor deelname aan de bitcoin markt.

Terwijl het momenteel aanvragen regent, blijft de SEC wat dat betreft de grootste obstakel. De toezichthouder heeft tot dusver namelijk nog geen enkele spot ETF voor bitcoin goedgekeurd.

Een spot-ETF in de VS zou de deuren wagenwijd open zetten voor institutionele investeerders, aangezien het dan veel toegankelijker en makkelijker wordt voor hen om blootstelling te krijgen tot BTC.

Advertentie

TradFi betreedt crypto wereld

Het lijkt er bijna op alsof de aanvraag van BlackRock iets heeft laten losbarsten aangezien verschillende enorme traditionele financiële instituten nu achter elkaar de crypto wereld betreden. Zo heeft Deutsche Bank een vergunning aangevraagd bij de Duitse toezichthouder om bewaardiensten voor digitale activa aan te mogen bieden. Ook is er een nieuwe cryptobeurs gelanceerd die gefinancierd wordt door de Amerikaanse beursgiganten Fidelity, Charles Schwab, Citadel Securities, Sequoia Capital, Virtu Financial en Paradigm.

Terwijl de SEC juist de jacht heeft geopend op de reusachtige bedrijven uit het crypto land, Binance en Coinbase, betreden financiële reuzen nu in rap tempo de industrie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie